Nöyrtyykö K-Vantaa jo kuudennen kerran Akatemialle?

MESTIS / Ennakko
Jyväskyläläisillä on riittänyt syytä juhlaan lohipaitoja vastaan.
Kuva © Antti Varonen
Kaikki kauden viisi kohtaamistaan Kiekko-Vantaata vastaan voittanut JYP-Akatemia jatkaa hyvin sujunutta viikkoaan lohipaitoja vastaan. Varsinkin vantaalaisille illan ottelu on elintärkeä, sillä kuusi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä lohipaitojen ero pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä.

Kolme edellistä kautta kautensa runkosarjaan päättänyt JYP-Akatemia on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päättymistä. Yli odotusten läpi kauden pelanneen hurrikaaniryhmän tavoitteena onkin napata puolivälierin kotietu itselleen, kun jäljellä on vielä kuusi ottelua.

Akatemialla on takanaan voittoisa viikko, sillä keskiviikkona jyväskyläläiset kävivät murskaamassa Heinolassa Peliitat lukemin 4-9 ja perjantaina hurrikaaniryhmä haki pisteet Kouvolasta numeroin 3-4. Perjantaina nuori joukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta kaataessaan sarjanousijan vahvan esityksen päätteeksi.

Liigan siirtoikkunan sulkeutumisen myötä JYP-Akatemian kokoonpano koki kolauksia hyökkäys- ja puolustusosastoilla. Vuonna 1994 syntyneet ja sitä nuoremmat Akatemian pelaajat saavat vielä liikkua Liigan ja Mestiksen välillä, mutta esimerkiksi hyökkääjä Valtteri Hotakaista ja puolustaja Juuso Pullia ei tulla enää näkemään kevään aikana Akatemian vahvuudessa.

K-Vantaan kulunut viikko on ollut kaksijakoinen. Keskiviikkona lohipaidat kärsivät tappion LeKille lukemin 1-4, mutta perjantaina vantaalaiset saalistivat elintärkeän voiton KeuPasta kaventaen eron kahdeksantena oleviin keuruulaisiin kahteen pisteeseen.

Perjantaina K-Vantaan suurin sankari oli Aleksi Järvinen, joka iski joukkueelleen neljä maalia ja yhden syöttöpisteen. Järvisen maaleista puolet syntyi ylivoimalla ja puolet alivoimalla.

Akatemia on ollut K-Vantaalle vaikea vastustaja, sillä jyväskyläläiset ovat voittaneet kauden kaikki viisi keskinäistä ottelua maalierolla 22-8. Viimeksi joukkueet kohtasivat toisensa viikko sitten, jolloin hurrikaaninutut kävivät ryöstämässä pisteet Vantaalta lukemin 1-2.

Seuraa Heitä

Aleksi Järvinen #5 |

Hyökkääjä

Järvinen nousi perjantain kuolemanottelussa vantaalaisten suureksi sankariksi iskemällä neljä täysosumaa.

Kalle Saramäki #9 |

Hyökkääjä

Tärkeiden hyökkäyspään pelaajien lähdettyä myös Saramäen vastuu kasvaa entisestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle