JYP-Akatemia hakee tappioputken katkaisua Kiekko-Vantaan kustannuksella

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemian pörssikärki Samuel Salonen on kirjauttanut tehot 2+6.
Kuva © Samppa Toivonen
JYP-Akatemia kohtaa perjantaina vieraita Etelä-Suomesta, kun Kiekko-Vantaa saapuu vierailijaksi otteluun. JYP-Akatemia hakee pelistä kolmen ottelun tappioputkensa katkaisevaa taistoa.

JYP-Akatemia on hävinnyt LeKille, Hokille ja Hermekselle. Kiekko-Vantaalla sen sijaan saldona vieraspeleissä on kolme tappiota. Tappiot ovat tulleet Peliittoja, Hokkia ja TUTOa vastaan. Kotona Kiekko-Vantaa tosin on pelannut vakuuttavasti: viisi ottelua ja viisi voittoa maalierolla 15-4. Vierasottelut ovat luku sinänsä, eikä ennalta voi odotella sen kummempia.

JYP-Akatemian suurimpia syitä otteluiden kääntämisessä voitoiksi on maalinteon arvelluttavuus. Joukkue sijaitsee tehtyjen maalien määrässä häntäpään joukkueiden tasolla. Puolustuskaan ei ruusuja ansaitse: päästettyjä maaleja joukkueelle on kertynyt eniten yhdessä RoKin kanssa.

JYP-Akatemian pelissä parempaa jo Hermestä vastaan

Keskisuomalaisten pelissä oli nähtävillä keskiviikkona Hermestä vastaan varsin mallikasta taistelunkäyntiä. Vaikka joukkue poistui ottelun jälkeen tappio niskassaan, vaikutti sen peli paremmalta kuin aiemmin kaudella.

JYP-Akatemian parhaisiin pelaajiin lukeutuu Samuel Salonen, joka on kirjauttanut tilastoihinsa tehopisteet 10 otteluun 2+6. Samuli Vuokniemellä on samoissa peleissä tehot 2+3. Kiekko-Vantaan Jere Laine on saanut tehdyksi yhdeksässä ottelussa 5+3. Ykkösketjun sentteri Tomi Tuomisto on tehnyt 1+7.

Kiekko-Vantaalla vaikea peli takanaan

Kiekko-Vantaalla on takanaan vierastappio TUTOa vastaan numeroin 5-2. Ottelun sekavuuden perusteella on otettava huomioon, että vantaalaisten toimet eivät mene väärille jäljille. Lohet ottivat runsaasti jäähyjä, eikä omasta pelistä tahtonut tulla yhtään mitään.

Kiekko-Vantaan pelin sydän vaatii omiltaan vikkeliä jalkoja. Joukkue pystyy vauhdikkaalla pelityylillään pidemmälle kuin aiemmin. Kokoonpano on pysynyt suurin piirtein yhdenlaisena, ja joukkue on voinut harjoitella samoilla ketjuilla läpi alkukauden. Viime kaudella lopullinen aloituskokoonpano selvisi usein vasta lämmittelyssä, kun tällä kaudella ketjut ovat kehittyneet huomattavasti.

Hyökkääjä Janne Juutinen huilaa vielä JYP-Akatemia-ottelun. Tikkurilan Urheilupuistossa on nähty lähes jokaisessa ottelussa pelaajien loukkaantumisia. Lieneekö syynä vantaalaisten kovassa pelitemmossa, vai ovatko loukkaantumiset vain vahinkoja?

Kiekko-Vantaan materiaali on lupauksia antavaa. Ykkösvitjan Toni Leinonen-Tomi Tuomisto-Jere Laine rinnalle on noussut niin sanottu nelosketju Aleksi Järvinen-Teemu Mielonen-Nico Friman.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

JYP-Akatemialla on paljon pelissä perjantaina Hippoksella. Joukkueella on takanaan kolmen ottelun tappioputki, johon pelaajat ja valmentajat haluavat muutosta. Viimeaikaisten pelien perusteella JYP-Akatemialla on parannettavaa lähes jokaisella osa-alueella. Kiekko-Vantaa on aloittanut lupaavasti Mestis-kautensa. Ottelusta tullee tasaista vääntöä, jossa voittajia ovat kaksinkamppailuiden voittajat. Maalivahtikilpailussa vantaalaiset ovat piirun verran parempia, mutta lohien pitää pysyä poissa jäähyaitiosta.

Seuraa Heitä

Riku Tiainen #11 |

Laitahyökkääjä

Kiekollisesti taitava pelaaja, joka on päässyt hyvin sisään Mestis-tahtiin.

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Ykkösvitjan laituri on tehnyt muutaman näyttävän maalin, mutta on osoittanut myös valmiutensa pitkäjänteisempäänkin pisteiden tuottamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle