Suunnanmuutoksen hakua Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Tuskaista on, sen on saanut todeta myös Toni Jalo.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kaksi tappioputkessa olevaa joukkuetta kohtaa keskiviikkoiltana Hippoksella, kun JYP-Akatemia ja Jukurit lyövät yhteen. Helppoa iltaa ei ole kummallekkaan tiedossa, jos joukkueiden aiempia kohtaamisia on uskominen, sillä ne ovat olleet tiukkoja maalin pelejä.

Kotijoukkue JYP-Akatemia lähtee illan kamppailuun kahden ottelun tappioputkessa, joista viimeisin tuli lauantaina HCK:ta vastaan jatkoajalla lukemin 3-4.

Isännät miehittävät sarjataulukossa toiseksi viimeistä tilaa. Heikosta sarjasijoituksesta huolimatta Akatemiaa ei sovi aliarvioida, sillä joukkueen kuusi edellistä peliä ovat päättyneet ainoastaan maalin erolla ja joukkue on onnistunut niistä kolme kääntämään edukseen.

Myös joukkueiden tämän kauden aiemmat kohtaamiset puoltavat hyvin tiukkaa peliä, sillä niissäkin maalierot ovat pysyneet korkeintaan kahdessa maalissa. Akatemia myöskin voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Jyväskylässä lokakuun alkupuolella maalein 2-1, joten ilmaisia pisteitä Jukureille tuskin on tarjolla.

− Vastassa on hyvä pelinopeusjoukkue niin viisikkotasolla kuin pelaajakohtaisestikin, toteaa Jukureiden kakkosvalmentaja Timo Turunen.

Jyväskyläläiset saivat lauantain otteluun vahvistusta emoseurastaan, kun liigavisiitiltään paluun Akatemian riveihin tekivät tehohyökkääjät Miika Roine ja Oula Palve. Roine osoitti myös HCK-ottelussa arvoaan joukkueelle iskemällä kaksi maalia ja samanlaisia onnistumisia häneltä odotetaan myös Jukureita vastaan, jos hurrikaanipaidat mielivät pisteitä napata.

Joukkueen tarkempi kokoonpano selviää vasta pelipäivän aamuna, mutta todennäköisesti joukkue jatkaa hyvin samanlaisella miehityksellä kuin lauantaina.

Onnistumisia kaivataan

Vierasjoukkue Jukurit lähtee otteluun myös aivan samanlaisista asetelmista kuin kotijoukkuekin eli kahden ottelun tappioputkessa.

Edellisessä Peliitat-ottelussa joukkue tosin hallitsi peliä mielin määrin ensimmäisen ja kolmannen erän, mutta ei pystynyt peliä ratkomaan. Ottelun toinen erä olikin sitten lähellä kauden heikointa esitystä, koska siinä ei todella onnistunut yhtään mikään. Virheitä virheiden perään ja niistä Peliitat rankaisikin kahdesti.

Akatemiaa vastaan joukkueen täytyisikin löytää viimeistelyn terävöittämisen lisäksi peliinsä takaisin se tasaisuus, jota valmentaja Antti Pennasen alaisuudessa joukkue jo pystyi aiemmin esittämään.

Ketjukoostumuksista ainoastaan Iivo Hokkasen johtama ykköskentällinen on viime aikoina pelannut hyvällä tasolla, ja se on myös osaltaan vaikuttanut joukkueen yleiseen tehottomuuteen.

Varsinkin alkukauden joukkuetta harteillaan kantanut Toni Jalo ketjuineen on ollut pitkän aikaa aivan pimennossa ja siksi heiltä onkin syytä odottaa suurta tasonnostoa.

− Meidän on saatava hyvä tunne, että onnistutaan pienissä voittavissa asioissa. Ensimmäisenä pitää päästä irtokiekkoihin ja pelin pitää lähteä selkäytimestä, ynnää Turunen.

Vierailijan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia perjantaiseen kamppailuun nähden, sillä Janne Väyrynen ja Ville Paalanen tekevät tilaa Pentti Nöyräselle sekä Jesse Juntheikille ja maalia vartioi kesken ottelun maalille Peliittoja vastaan vaihdettu Petteri Similä.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Lauantaina Akatemian kokoonpanoon palannut Roine iski välittömästi kaksi täysosumaa keravalaisia vastaan ja maaleja odotetaan myös keskiviikkoillan kamppailussa.

Iivo Hokkanen #8 |

Keskushyökkääjä

On noussut viime kauden ja vielä alkusyksynkin vaikeuksien jälkeen aivan uuteen liitoon iskien viimeisessä 10 ottelussa komeat tehot 4+7 ja johtaa tällä hetkellä Jukureiden ykkösketjua.

» Lähetä palautetta toimitukselle