Pystyykö Jukurit palaamaan voittojen teille?

MESTIS / Ennakko
Saako JYP-Akatemia tuuletella myös Jukureiden kustannuksella?
Kuva © Timo Savela
Lauantaina Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi matkaa pitkästä aikaa kolmea pistettä hamuava Mikkelin Jukurit. JYP-Akatemia majailee sarjataulukossa ennen lauantain kamppailua kymmenentenä Jukureiden ollessa toisena.

Nuorista pelaajista koostuva JYP-Akatemia on hävinnyt kaksi edellistä kovaa otteluaan keskiviikkona kotonaan Sportille 2-3 ja perjantaina vieraissa TUTOlle 4-3. Akatemia on saanut kahdeksasta ottelusta vain kaksi voittoa, joista kumpainenkin on tullut kotikaukalossa.

Mikkelin Jukurit on onnistunut voittamaan kahdeksasta ottelustaan neljä, joista kaksi voittoa on napattu vieraskaukalosta. Viisi edellistä Jukurien ottelua ovat kaikki menneet joko jatkoajalle tai rankkareille ja ainoastaan yhden kerran Jukurit on poistunut näistä otteluista voittajana. Keltapaitanen vierasjoukkue hävisi kuluneella viikolla keskiviikkona voittolaukauskisassa vieraissa TUTOlle 4-3 ja perjantaina kotonaan KooKoolle jatkoajalla 1-2.

Joukkueet kohtasivat aiemmin runkosarjassa mikkeliläisten kotiluolassa, jolloin tiukkojen vaiheiden jälkeen JYP-Akatemia joutui nöyrtymään Jukureille 2-0.

Jukureiden viimeiset ottelut ovat olleet hyvin tasaisia ja tasokkaita otteluita, mutta ongelmana on ollut viimeisen niitin tekeminen vastustajan verkkoon. Onnistuuko Jukurit saamaan pitkästä aikaa kolme pistettä sarjataulukkoonsa, vai onnistuvatko jyväskyläläiset taistelemaan mikkeliläisiä vastaan aina voittolaukauskisaan asti?

Kokoonpanot

JYP-Akatemia jatkanee samalla kokoonpanolla kuin perjantaina, sillä loukkaantuneita ei ole. Mahdollisesti Joonas Sammalmaa saattaa pelata Akatemian kokoonpanoon JYPin liigajoukkueesta, mutta se on epätodennäköistä.

Jukureilta loukkaantuneina ovat ainoastaan hyökkääjät Juuso Sipola ja Janne Väyrynen. Patrik Lostedtin palattua mukaan Jukureilla on entistä enemmän vaihtoehtoja muuttaa kokoonpanojaan, joten pientä kierrätystä voi mahdollisesti olla luvassa.

Seuraa Heitä

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Kovin odotuksin Mikkeliin hankittu Toni Jalo on parantanut otteitaan kauden edetessä ja voi olla hyvinkin vaarallinen JYP-Akatemian puolustuksen kannalta.

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Vasta 19-vuotias Topi Nättinen on ollut alkaneella kaudella yksi Akatemian vaarallisimmista hyökkääjistä. Tehot 4+2 väsännyt sentteri aiheuttaa varmasti vaikeuksia Jukuri puolustukselle

» Lähetä palautetta toimitukselle