Tappiokierteeseen ajautunut hurrikaaniryhmä hakee putkelleen katkoa Hokkia vastaan

MESTIS / Ennakko
Alex Lindroosilla ja Markus Ruusulla on pitänyt kiirettä oman maalinsa edustalla tällä kaudella.
Perjantai-illan Mestis kierroksella Jyväskylässä yhteen ottavat sarjassa seitsemäntenä majaileva JYP-Akatemia ja kaksi pykälää alempana sarjassa oleva Hokki. Akatemia ajautui ennen maaottelutaukoa tappioputkeen ja lähtee kotiluolassaan hakemaan pitkästä aikaa voittoa. Kajaanilaiset tulevat kanssa illan otteluun häviö niskassaan.

Ennen maaottelutaukoa Akatemia ajautui tappioputkeen, joka onkin jo viiden ottelun mittainen. Koko lokakuu oli muutenkin nuorelle hurrikaaniryhmälle vaisu, sillä jyväskyläläisjoukkue otti ainoastaan kaksi voittoa lokakuun otteluista. Edellinen voitto onkin 14. lokakuuta.

Kajaanilaiset tulevat illan otteluun tappio niskassaan, kun SaPKo otti 3−0-voiton ennen maaottelutaukoa. Jos Akatemialle lokakuu oli murheellinen, Hokille se oli vähän suotuisampi. Isompia tappioputkia kajaanilaisjoukkue ei kokenut, vaan sai orastavat tappiputkensa poikki. Vastaavasti pitkiä voittoputkiakaan ei nähty.

Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella kertaalleen yhteen Jyväskylässä. Kyseisessä ottelussa Akatemia oli 4−1-luvuin vahvempi. Tuolloin Hokki tuli otteluun vain kolmella hyökkäysketjulla. Riku Pitkänen ja Arttu Likola tekivät tuolloin kaksi maalia mieheen.

Ratkaisun paikat

Akatemia on paininut läpi alkukauden jäähyjen ja alivoimansa kanssa. Jyväskyläläisjoukkue onkin ottanut sarjassa kolmanneksi eniten kahden minuutin jäähyjä. Puolustuspelaaminen ja viisikon tiiveys on ollut kehittämisen kohde hurrikaanipaidoille läpi kauden. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko maaottelutauko tuonut parannusta näihin asioihin.

Akatemia on taistellut hyvin edellisissä otteluissaan ennen maaottelutaukoa. Selkäranka ei ole napsahtanut poikki oikeastaan missään vaiheessa. Nuori joukkue onkin näyttänyt sitkeytensä tulemalla tasoihin ja välillä mennyt ohikin. Voittoihin asti ei ole taistelu vielä riittänyt, sillä otteet otteluiden sisällä ovat olleet liian ailahtelevaisia. Ehjää 60-minuuttista ei ole nähty.

Hokilla on tällä kaudella ollut vaikeuksia vierasotteluissa. Yhtään voittoa vieraskaukaloista kajaanilaiset eivät ole onnistuneet saamaan. Kajaanilaisjoukkue onkin joutunut välillä pelaamaan vain kolmella hyökkäysketjulla, mikä auttamatta on vaikuttanut otteisiin. Hokki saa kuitenkin illan otteluun Teemu Hutun, Timo Hiltusen ja Niklas Näpin takaisin sairastuvalta. Kärpistä lainattu Tuomas Vartiainen pelaa myös Jyväskylässä.

Hokilla on yksi sarjan tehokkaimmista ylivoimista. Kahdessa edellisessä ottelussa ennen maaottelutaukoa tämä osa-alue kuitenkin alkoi hieman yskähdellä. Tässä on kuitenkin kajaanilaisille etu illan ottelussa, sillä jyväskyläläisten alivoima ei ole toiminut tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Waltteri Lehtonen #28 |

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä oli ennen maaottelutaukoa hyvässä vireessä ja pisteitä tuli. Edellisessä ottelussa 0+2 tehot tehnyt Lehtonen on parantanut kauden edetessä otteitaan. Kauden avausmaali vielä on tekemättä, ja siihen on hyvä mahdollisuus illan ottelussa.

Tuomas Vartiainen #13 | Esbjerg Energy

Laitahyökkääjä

Kärpistä lainattu nuori hyökkääjä saa kajaanilaisjoukkueessa ison roolin ja ison vastuun. Taitava hyökkääjä tuo Hokin ryhmään leveyttä, sillä loukkaantumiset ovat piinanneet illan vierasjoukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle