Mihin suuntaan vaaka kallistuu Jyväskylässä?

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemia on alkanut vastata huutoon.
Kuva © Timo Savela
JYP-Akatemia hakee maanantaina tasoitusta puolivälieräsarjassa Hokkia vastaan. Jyväskyläläiset nappasivat ensimmäisen kiinnityksensä välieräpaikkaan edellisessä osaottelussa, joten otteluvoitot kaventuivat 2−1-tilanteeseen.

JYP-Akatemia nappasi seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspelivoiton lauantaina, kun Hokki kaatui Kajaanissa 4−1-lukemin. Voiton takuumiehenä oli Topi Nättinen, joka on äitynyt huimaan vireeseen. Nättinen on iskenyt kahteen edelliseen otteluun neljä tehopistettä.

Hurrikaaniryhmä on alkanut löytää ylivoimatehonsa, mikä toi ratkaisevan eron lauantaina Akatemian hyväksi. Vaikka alivoima toimikin Kajaanissa hyvin, ei joukkueella ole varaa jatkaa yhtä runsasta jäähyilyä kuin aiemmissa osaotteluissa.

Akatemian kannalta avainasemaan nousevat puolustuspään virheet. Lauantaina ottelu ratkesi Akatemian pieniin nukahduksiin puolustusalueella. Erityisesti maalinedustalle pitää saada lisää kovuutta sekä pitää vaihtorytmi kunnossa, ettei Hokki saa puoli-ilmaisia ylivoimahyökkäyksiä.

Mielenkiintoinen kysymysmerkki kohdistuu Akatemian maalin suulle. Dennis Saikkonen sai mahdollisuutensa perjantaina Jyväskylässä, mutta ei onnistunut ottamaan Akatemian kannalta tarvittavia koppeja. Maalilla torjunee Veini Vehviläinen, mutta Sami Rajaniemi saattaisi olla yksi ässä Ahvenjärven hihassa.

Hokin vastaus horjutukseen

Akatemian voitto Kajaanissa ei ollut valtava yllätys, vaikka Hokki ei ollutkaan hävinnyt kotiotteluaan yli kolmeen kuukauteen. Lauantain ottelussa roolit vaihtuivat siinä mielessä, että oli Akatemian vuoro rokottaa Hokin virheistä. Neljättä kohtaamista voikin kutsua suuntaa-antavaksi, sillä Hokin 3−1-sarjajohto olisi liian iso vuori Akatemialle kiivettäväksi.

Hokin suurin ase on pelottava hyökkäyskalusto, joka yleensä tekee kovalla prosentilla tuhojaan erityisesti ylivoimalla. Jos Hokki mielii voittaa Jyväskylässä, on joukkueen käytettävä ylivoimamahdollisuutensa jälleen kovalla prosentilla.

Hokin suurin ongelma perjantaina Jyväskylässä oli hyökkäysten rakentelu. Avauspelaaminen oli huolimatonta, eikä linnapaidat tahtoneet päästä yli hyökkäyssiniviivan. Tämä avasi Akatemialle useita vastahyökkäyksiä. Myös puolustajien kiekollinen varmuus paineen alla tulee olla huomattavasti korkeammalla tasolla kuin toisessa kohtaamisessa.

Myös Hokki on pyörittänyt maalivahtirulettia Timo Niemen ja Antti Lehtosen välillä. Kumpikaan ei ole päästänyt juuri helppoja maaleja, mutta Lehtonen tarjoili lukuisia irtokiekkoja Jyväskylässä, jotka avasivat Akatemialle maalipaikkoja. Tämä kääntää vaakakuppia Niemen suuntaan.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Nättinen on noussut kahdessa jälkimmäisessä ottelussa sille tasolle, jota nuoren ryhmän kapteenilta vaaditaan. Juonikkaan hyökkääjän sihti on alkanut osua kohdilleen, mikä on näkynyt myös sentterin maalisarakkeessa.

Ville Hyvärinen #5 |

Puolustaja

Kapteenina toimiva Hyvärinen tuo hyvää puolustusvarmuutta Hokin puolustajakalustoon. Uhrautuva pelaaminen oli isossa roolissa lauantaina Jyväskylässä. Jos Nättinen johtaa joukkojaan hyökkäyssuuntaan, Hyvärinen tekee saman puolustussuuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle