Jyväskylässä ratkotaan kauden ensimmäisen kauneusvirheen uhri

MESTIS / Ennakko
Hokki oli juhliva osapuoli, kun joukkueet kohtasivat viime kevään pudotuspeleissä.
Kuva © Vesa Pöppönen - www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-Akatemia ja Kajaanin Hokki jatkavat urakointiaan lauantaina, kun viime kevään pudotuspelivastukset kohtaavat Jyväskylässä. Joukkueet lähtevät otteluun varsin vastakkaisista asetelmista.

JYP-Akatemia pelasi perjantaina kauden heikomman ottelunsa, kun Lempäälän Kisa pieksi jyväskyläläiset 6−1-lukemin. Akatemia oli erityisesti toisessa erässä täysin purjeissa, ja Markus Ruusulle kertyi peräti 18 torjuntaa Dominik Hrachovinan kerätessä vain neljä koppia.

Akatemia on kuitenkin ollut kotiotteluissaan varsin vakuuttava, eivätkä jyväskyläläiset ole poistuneet kotiotteluistaan vielä kertaakaan hävinneenä osapuolena. Tähän mennessä hurrikaanin pyörteisiin ovat jääneet Jukurit, KeuPa HT ja Rovaniemen Kiekko.

Joukkueen suurin heikkous on ollut hyökkäysten rakentelu. Kiekon saamisessa hyökkäysalueella avainasemassa ovat olleet taitavat yksilöt Topi Nättisen ja Henri Kannisen johdolla, jotka ovat olleet pitkään poissa Akatemian kokoonpanosta. Erityisesti Arttu Likola ja Riku Tiainen ovat pelaajia, joilta voi odottaa taitoa rakennella hyökkäyksiä myös omalla panoksellaan.

Suuri mielenkiinto lauantaisen ottelun alla kohdistuu Akatemian maalin suulle. Perjantaina pelivuorossa ollut Ruusu ei ole päässyt vielä tekemään kotidebyyttiään miesten tasolla. Ruusun vahtivuoron saattaa viedää Dennis Saikkonen, joka on kuluneen viikon availlut luukkua emoseura JYPin mukana.

Äärivahva Hokki

Hokki lähtee otteluun allaan vakuuttava perjantainen voitto TUTOsta. Kajaanilaisten alkukausi on muutenkin ollut äärimmäisen vakuuttava, sillä Hokki löytyy sarjan piikkipaikalta. Linnapaidat eivät ole hävinneet kauden aikana vielä yhtäkään ottelua, ja vain Jukurit sekä Jokipojat ovat onnistuneet nappaamaan edes yhden pisteen kajaanilaisjoukkueelta.

Hokin nipusta on ollut vaikeaa löytää alkukauden aikana tökkivää osa-aluetta. Suurin vahvuus on ollut vahva erikoistilannepelaaminen. Hokin hyökkäystä on johtanut tällä kaudella varsin vakuuttava Miska Humalojan johtama ykkösketju. Ketju on noussut esiin erityisesti ottelun ratkaisevilla hetkillä ja onnistunut iskemään kajaanilaisille tukun tuikitärkeitä maaleja. 

Myös Hokin maalin suulle kohdistuu mielenkiintoa. Tuukka Smuralle ei ole suuremmin jäänyt vastuuta kannettavaksi, sillä Antti Lehtonen on ollut maalillaan loistava. Perjantaina pelatun äärimmäisen tärkeän TUTO-kamppailun jälkeen Jyväskylässä saattaa kuitenkin olla Smuran vuoro päästä maalin suulle.

Suurin pelko Hokin kannalta on, että joukkueelle sattuisi ulospuhallus kovan kamppailun jälkeen. Vierailijoilla ei ole varaa lipsuiluun, sillä vastaan asettuu varmasti sisuuntunut turpasaunan kokenut kotijoukkue.

Seuraa Heitä

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Kiekollisesti taitava Likola iski jyväskyläläisten ainokaisen perjantaina Lempäälässä. 21-vuotiaalta Likolalta odotetaan jälleen tulosta.

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Humaloja on aloittanut kautensa todella vakuuttavasti iskien alkukauden aikana tehot 3+6. Humalojan arvoa ei mitata vain tehopisteissä, sillä sentteri on myös todella tunnollinen puolustusalueella.

» Lähetä palautetta toimitukselle