Hapuileva kiekollinen peli Hermeksen iskunpaikkana

MESTIS / Ennakko
Jukka Ahvenjärvi odottaa parempaa tulosta suojateiltaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-Akatemia saa keskiviikkoiltana vieraakseen Kokkolan Hermeksen. Molemmilla joukkueilla on ollut ongelmansa maalinteon kanssa, joiden korjaantumista odotetaan myös keskiviikkona Hippoksen illassa.

JYP-Akatemia hävisi kaksi edellistä otteluaan viime viikonloppuna, kun Lempäälän Kisa ja Kajaanin Hokki murskasivat jyväskyläläiset yhteismaalein 9−1. Erityisesti lauantainen ottelu Hokkia vastaan oli pelillisesti totaalinen nöyryytys, vaikka lukemiksi jäikin 3−0.

Suurin ongelma jyväskyläläisten leirissä on ollut maalinteko. Kiekonhallintaan nojaavan Akatemian syöttötyöskentely on ollut viime peleissä äärimmäisen huolimatonta, mikä on johtanut hyökkäysten rakentelun vaikeuteen. Parhaat paikat Akatemia saakin riistoista, joiden jälkeen peliä lähtemään kääntämään nopeasti.

Jyväskyläläiset ovat kuitenkin omalta osaltaan tehnyt vastustajan maalivahdista sankarin heikoilla maalintekoyrityksillään. Tästä oivana esimerkkinä on ollut Joel Sund, joka on päässyt jatkuvasti hyville paikoille, mutta maalinteko on tuottanut suurta päänvaivaa.

Jyväskyläläisten ilonaiheena on ollut kohtalaisen mallikas viisikkopuolustaminen sekä hyvä alivoimapelaaminen. Vastustajilla on ollut usein vaikeuksia murtaa hurrikaaniryhmän keskustan puolustamista, mikä on pakottanut vastustajat yrityksiin heikommilta paikoilta. Puolustussuuntaan Akatemian murheena ovat olleet ajoittaiset yksilövirheet, joita on nähty liikaa.

Pysyykö paketti kasassa?

Kokkolan Hermes saapuu Jyväskylään pisteputkessa, sillä vierailijat ovat onnistuneet nappaamaan pisteitä viidestä peräkkäisestä ottelusta. Pisteputki alkoi juuri näiden joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, kun Akatemia haki Kokkolasta jatkoaikavoiton. Viimeisimmässä ottelussa Hermes nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton, kun Peliitat kaatui 3−2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Hermeksen suurin ongelma on ollut paketin kasassa pitäminen koko ottelun ajan. Kokkolalaisille tyypillistä on ollut vahva sisääntulo otteluun, mutta jossain kohtaa pakka sekoaa täysin. Näin kävi myös edellisessä ottelussa, kun Peliitat nousi rinnalle kahden maalin takaa-ajoasemasta. Hermes on myös vaikeroinut pelin tappamisen kanssa, mikä on johtanut tukkuun pistemenetyksiä erityisesti viime kierroksilla.

Vaikka parannettavaa ymmärrettävästi löytyy, voi vierailijoiden sanoa kulkevan hyvävireisenä. Hermes on onnistunut osoittaamaan kuuluvansa Mestikseen huiman tasonnoston johdosta. Tähän yhtenä suurimpana syynä on ollut alkukierroksista selkeästi tiivistynyt puolustuspelaaminen.

Pohjanmaalaiset ovat ihastuttaneet myös aggressiivisella pelityylillään. Hermes ei todellakaan kumartele kuvia, vaan pelaa äärimmäisen rohkeaa jääkiekkoa. Kovan paineistuksen voi olettaa aiheuttavan ongelmia myös kiekollisen pelin kanssa painineelle Akatemia-pakistolle.

Seuraa Heitä

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Alkukierroksilla ilmiliekeissä ollut Salonen on viettänyt hieman hiljaisempaa kautta. Akatemian kultakypäränä viilettävä hyökkääjä on vetänyt kaksi ottelua kiikaritehoilla. Lisäksi tehotilastoa koristaa murheellinen lukema: -6.

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Franssila toi helpottavan kotivoiton kokkolalaisille perjantain voittomaalikilpailussa. Tämä oli oiva osoitus siitä, että kokkolalaisten riveistä voi löytyä ratkaisutaitoa myös yllättävämmiltä tahoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle