Jatkuuko HCK:n hyvä vire Jyväskylässä?

MESTIS / Ennakko
Karttuuko viime pelissä avautunut Jesse Urosen maalitili myös Jyväskylässä.
Kuva © Anette Naroma
JYP-Akatemia saa vieraakseen kolmen ottelun voittoputkessa seilaavan hyvävireisen HCK:n Keravalta. Molempien joukkueiden alkukautta on leimannut tietty suorittamisen tuska, mutta nyt kummallakin joukkueella on ilmassa merkkejä paremmasta.

Viime viikonloppuna JYP-Akatemia kukisti niukasti, mutta ansaitusti, hallitsevan mestarijoukkueen Jukurit. Nuori jyväskyläläisryhmä sai vihdoinkin pidettyä pelinsä kasassa lähes koko ottelun ajan ja otti makoisan täyden kolmen pisteen kotivoiton.

Suoritustasoltaan aiemmissa peleissä ailahtelevaisesti esiintynyt JYP-Akatemia on pelissä HCK:ta vastaan todellisen näytön paikan edessä.Haasteen ei kuitenkaan pitäisi olla isännille ylivoimainen. Kolmessa edellispelissään joukkue on kohdannut vain Mestiksen huippujoukkueita ja tuloksena kaksi niukkaa tappiota ja yksi voitto. Kokonaisuutena tulos ei ole häntäpäähän ennustetulta joukkueelta surkea.

HCK on ollut verrattain vakuuttava kolmessa edellisessä voittopelissään. Otteluiden maaliero 12-1 keravalaisten hyväksi kertoo karua kieltä siitä, että joukkue on onnistunut kentän molemmissa päissä. Lisäksi onnistumiset maalinteossa ovat tulleet varsin laajalla rintamalla ja apinoita on putoillut olkapäiltä jäälle useammalta pelimieheltä kauden avausmaalien merkeissä.

Tilastojen valossa myös HCK:n erikoistilanteiden pelaaminen on ollut erittäin onnistunutta. Edellisessä pelissään Hokkia vastaan joukkue joutui pelaamaan runsaasti alivoimaa, mutta nöyrästi joukkueena pelaten se onnistui tappamaan kaikki jäähyt. Vastaavasti taas korkealla prosentilla onnistuminen ylivoimalla oli lopullinen niskalaukaus linnapaidoille. Tämä on selkeä signaali illan isännille, että boxissa istumalla eivät pisteet jää Jyväskylään.

Molemmat joukkueet lähtevät peliin varsin muuttumattomilla kokoonpanoilla. Ainoa suurempi muutos voi olla HCK:n Tero Konttisen paluu sairastuvalta keravalaisten puolustuspäähän. Tämä asia ratkeaa kuitenkin vasta pelipäivän aamuharjoituksissa.

Seuraa Heitä

Jakub Ferenc #37 |

Puolustaja

Try-outilla oleva kolossimainen pakkijärkäle ei avauspelissään saanut vielä aikaan mitään mainitsemisen arvoista. Alkaako tsekkinuorukaisella keskiviikkona peli luistaa paremmin?

Ville Husso #35 | Detroit

Maalivahti

Nuori juniori-ikäinen Husso on ehtinyt jo onnistuneesti debytoimaan myös liigassa HIFK:n paidassa. Mestisdebyytti tapahtui viime kierroksella HCK:n riveissä Hokkia vastaan. Husso oli yksi HCK:n voiton takuuhenkilöistä useilla upeilla torjunnoillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle