Pudotuspelipaikka meni, mutta karsitaanko Jyväskylässä?

MESTIS / Ennakko
Markus Ruusu on paljon vartijana Akatemian maalilla.
JYP-Akatemia saa perjantai-illan koitokseen vieraakseen Espoo Unitedin. Akatemian pudotuspelimahdollisuudet ovat enää hyvin teoreettiset, mutta karsintojen välttäminen on omissa käsissä.

JYP-Akatemia voitti viime perjantaina kotiottelunsa Hermestä vastaan, mutta tuon jälkeen tilille on kertynyt vierastappiot Jokipoikia sekä RoKia vastaan. Voitoilla Akatemia olisi kiinni pudotuspelipaikassa, mutta nyt panoksena on enää karsintojen välttäminen.

Espoo United saapuu Jyväskylään allaan selkeänumeroinen voitto Peliitoista. Voitolla espoolaiset nousivat sarjataulukon viidennelle sijalle. Sarjatulokkaan meno on viime aikoina ollut muutenkin mallikasta, sillä viidestä edellisestä ottelusta tuloksena on neljä voittoa.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa on mätetty runsaasti maaleja, sillä kolmessa ottelussa ei ole jääty kertaakaan alle viiden maalin. United johtaa keskinäisiä kohtaamisia 2−1 vietyään edelliset kohtaamiset nimiinsä.

Ratkaisukohdat

Akatemia on viime aikoina ollut erittäin tehokas. Erityisesti Hermes-ottelussa joukkue iski maalit paikoistaan käsittämättömällä prosentilla. Vierasotteluissa maalimäärät ovat jääneet pienemmiksi, mutta myös paikat ovat olleet vähemmässä.

Yksi suuri ongelma on ollut puolustaminen erityisesti johtoasemassa. Nuori joukkue ei ole onnistunut kaivamaan tarvittavaa tylyyttä johdon suojeluun, minkä johdosta maaleja on mätetty eritoten maalinedustalta.

Espoolaiset antavatkin kovan haasteen juuri Akatemian puolustuspelille. Hyvin peliä rytmittävät espoolaiset saavat avattua peliä hyvin, mikä tekee hyökkäyspelistä soljuvaa. Erityisesti Akatemian puolustustasapainon tuleekin olla hyvällä tolalla perjantai-iltana.

Hyvää itseluottamusta Unitedin pelaamiseen toikin juuri keskiviikon voitto, jossa vaisummin viime aikoina pelanneet pelaajat saivat onnistumisia. Esimerkiksi Felix Westermarckille ja Olli Iisakalle onnistumiset tulivat tärkeään paikkaan.

Seuraa Heitä

Henri Niemi #16 |

Hyökkääjä

Työteliäs sentteri on alkanut saada onnistumisia myös tehojen muodossa. Niemen raastaminen on avainasemassa espoolaisten kiekottelun rikkomisessa.

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

Kapteeni palasi espoolaisvahvuuteen edellisessä ottelussa. Paluu oli vakuuttava, sillä kasaan kertyi kolme syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle