Ottaako Jukurit viimein voiton TUTOsta?

MESTIS / Ennakko
Joukkueet ovat tällä kaudella pelanneet tiukkoja matseja.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lauantaina Mikkelissä kohtaa kaksi ailahtelevaa joukkuetta, kun perjantaina viimein pitkän voittoputkensa katkaissut TUTO ja niukkojen tappioiden kanssa painiva Jukurit ottavat yhteen. TUTO on aikaisemmin tällä kaudella ollut mikkeliläisille voittamaton.

Kotijoukkue pääsee illan otteluun hieman paremmin levänneenä, sillä mikkeliläiset eivät pelanneet perjantain kierroksella. Sitä vastoin TUTO joutuu jatkamaan viikonloppuaan samoilla jaloilla pelattuaan ensin nihkeän ottelun SaPKoa vastaan perjantaina.

Jukurit ja TUTO ovat tällä kaudella kohdanneet jo kolmesti ja joka kerralla turkulaiset ovat vetäneet pidemmän korren: kauden ensimmäinen kohtaaminen Turussa päättyi 4-3 voittomaalikilpailun jälkeen, toinen kohtaaminen päättyi Mikkelissä 2-3 turkulaisille ja viimeisin ottelu Turussa päättyi niin ikään isännille 2-1.

Nyt mikkeliläisillä onkin oiva mahdollisuus napata kauden ensimmäinen voitto TUTOsta. Turkulaisten peli on viime aikoina ollut melko tehotonta ja ikävää katseltavaa. Ennen perjantain 0-1-voittoa Savonlinnasta, TUTO tarpoi peräti neljän ottelun tappioputkessa. Aikaisemmin voitosta toiseen liitäville turkulaisille tämä on ennätyksellisen pitkä putki.

Tehottomuutta molemmissa leireissä

Jukureiden peliä on viime aikoina riivannut huolimaton kiekonkäsittely eivätkä hyökkäyksiinlähdötkään tämän vuoksi ota onnistuakseen. Vaikka mikkeliläiset saavatkin hyviä paikkoja aikaan hyökkäyspäässä, on maalinteon vaikeus silti yksi suurista riippakivistä Mikkelin leirissä.

TUTOn leirissä kärsitään myös huolellisuuden puutteesta. Keskiviikkona pelattu kotipeli JYP-Akatemiaa vastaan osoitti turkulaisten vaikeuden kiekonkäsittelyssä: mitä tiukemmaksi tilanne käy, sen vaikeammin kiekko pysyy lavassa. Myös puolustus on viime peleissä uinunut ja tähän heikkouteen juurikin JYP-Akatemia keskiviikon kotipelissä iski.

Lauantain otteluun Jukurit lähtee lähes samoilla kokoonpanoilla kuin aikaisemminkin tällä viikolla.Ville Paalanen tosin ottaa Janne Väyrysen paikan nelosketjusta.

TUTOn kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Loistavan pelin perjantaina pelannut Tommi Virtanen antaa torjuntavastuun Kimmo Meriläiselle. TUTOn uusin vahvistus Marco Tuokko ei ole kokoonpanossa Mikkelissäkään.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #43 | ZSC Lions

Puolustaja

Maailmanmestari tälläsi Savonlinnassa voittomaalin. Ottaa koko ajan isompaa ja isompaa roolia turkulaispuolustuksessa.

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Vantaalla pelattuun peliin sairaslomalta paluun tehnyt Kalliola on juuri se maalintekijä, jota Jukureiden hyökkäys tällä hetkellä vaatii.

» Lähetä palautetta toimitukselle