Mestis-kierroksen kuumin kamppailu Kalevankankaalla

MESTIS / Ennakko
Rankaiseeko kultakypärä Toni Jalo perjantaina entistä seuraansa?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Mikkelin Jukurit aloitti TUTOn jo seitsemään otteluun venyneen voittoputken reilut kolme viikkoa sitten. Löytyykö sarvipäiltä eväitä myös lopettaa turkulaisten laukka?

Jukurit majailee lokakuun loppupuolella Mestiksen sarjataulukon viidennellä sijalla. Eroa sarjaa lähes dominoivaan TUTOon on kertynyt kahdeksan pistettä. Harva olisi vielä kuukausi sitten lyönyt rahojaan tällaiselle nokkimisjärjestykselle.

Vaikka runkosarjan puoliväliinkin on vielä pitkä matka, on perjantai-illan koitoksella panosta varsinkin isännille: turkulaisjoukkueella on mahdollisuus karata suoralla voitolla jo 11 pisteen karkumatkalle eteläsavolaisilta.

Kotijoukkue on viime aikoina edennyt jojo-liikkeellä. Voitettua ottelua on yleensä seurannut selkeä tason lasku ja vääjäämätön tappio. Keskiviikkona Jukurit pystyi punnertamaan työvoiton KooKoosta, joten perjantaina päävalmentaja Jarno Pikkaraisen on korkea aika keksiä jotakin uutta, sillä vanhat merkit ennustavat isännille huonoa.

TUTO on sen sijaan pystynyt kääntämään viime aikoina haastavatkin tilanteet edukseen. Joukkueen kaksi viimeisintä ottelua Hokkia ja Peliittoja vastaan venyivät pitkiksi, mutta turkulaiset kykenivät vetämään pidemmän korren kasvaneen itsetuntonsa avulla. Kahden kinkkisemmän ottelun jälkeen Ismo Lehkonen ei varmasti päästä joukkuettaan leijumaan, joten Kalevankankaalla tullaan varmasti näkemään hyvin valmistautunut vierasjoukkue.

Joukkueiden kokoonpanoissa tuskin nähdään suuria muutoksia keskiviikon kierroksesta. Isäntien maalilla Tadeas Galansky pelasi keskiviikkona kelpo ottelun. Tämä ei tosin tarkoita sitä, että tšekkiveskari jatkaisi seuraavassa ottelussa maalin suulla, vaan torjuntavuorossa saattaa hyvinkin olla Petteri Similä. Sarvipäiden hyökkäys saattaa myös saada uutta verta, sillä Janne Väyrynen on hakenut pelituntumaa Suomi-sarjajoukkue Mikkelin Oilersin riveissä.

Vierailijoiden alemmissa kentällisissä on syksyn aikana kierrätetty laajaa pelaajarinkiä. Viime otteluissa hyökkääjien Niko Palonen ja Mikael Salmivirta yhteistyö on parantunut ja Juha Virtanen toi keskiviikkona lisäpuhtia parivaljakon tekemiseen, joten ainakin kyseinen vitja saa mitä todennäköisimmin lisää vastuuta Mikkelissä.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Keskiviikkona hyvän ottelun taistellut Kalliola voi perjantaina tarjota isännille tarvittavan vääntövoiman TUTOn voittoputken katkaisemiseksi.

Mikko Lehtonen #43 | ZSC Lions

Puolustaja

TUTO-puolustuksen varmimpia otteita esittänyt Lehtonen tekee harvoin virheitä omassa päädyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle