Jukureilla nollauksen nollauksen sauma

MESTIS / Ennakko
Kapteeni Pasi Järvisen on vakuutettava Jukureille, ettei lauantain otteluun parane lähteä nollat taulussa.
Kuva © Timo Savela
Jukurit ehti jo pelästyttää turkulaiskatsojat Mestiksen välierien ensimmäisellä kierroksella ryöstämällä kotiedun TUTOlta. Tämän jälkeen TUTO on kuitenkin pokannut voiton kahdesta ottelusta peräjälkeen, eilen perjantaina vieläpä nollapelillä. Pallo on jälleen heitetty mikkeliläisille.

Mikkeli-Turku –akselilla eletään nyt äärimmäisen jännittäviä aikoja. Jukurit vaikutti Sport-voiton jälkeen nousseen viimevuotiseen lentoonsa. Tätä vahvisti vielä se, että sarvipäät varastivat välierien ensimmäisessä ottelussa kotiedun itselleen ja siirsi näin kaikki paineet TUTOn niskaan.

Tämän jälkeen on kuitenkin paljon vettä virrannut niin Aurajoessa kuin Saimaan useissa laskujoissakin. TUTO on mikkeliläisten shokkialun jälkeen pokannut itselleen kaksi ottelua peräkäin.

Vaikka voitot ovat olleet tiukkoja, ovat turkulaiset olleet henkisesti valmiimpia taistelemaan finaalipaikasta. Tämä näkyi varsinkin perjantaina Kupittaalla, kun turkulaiset onnistuivat nollaamaan Jukurit ja veivät kolmannen osaottelun nimiinsä 3-0-numeroin. Nollapelistä huolimatta Jukureiden käskyttäjä Antti Pennanen vakuutteli perjantaina, ettei joukkue ole luovuttamassa:

− TUTO pelasi hienon ottelun ja tämä oli tiukka ja hyvä peli kaikinpuolin. 1-0-tilanteessa meillä oli hyvä paikka, mutta vastahyökkäyksestä tuli sitten läpiajo, rankkari ja 2-0. Palautellaan nyt ja huomenna koitetaan uudestaan.

Jukureiden puolustus on lepsuillut viime peleissä muutamaan otteeseen ja TUTO on rankaissut näistä tilaisuuksista murhaavalla tarkkuudella. Pienellä oman päädyn tiivistämisellä mikkeliläisillä on täydet mahdollisuudet tasoittaa sarja.

Maalivahtiosastoon kummankaan joukkueen peli ei lauantaina tule kaatumaan, sillä Oskari Setänen on ollut sarvipäiden maalilla vakuuttava. Ensimmäisen osaottelun jälkeen TUTO-maalille vaihdettu Kimmo Meriläinen on niin ikään tuonut varmuutta joukkueensa omaan päätyyn.

Hyökkäyspäässä vaaka on viime aikoina kallistunut TUTOn eduksi, koska joukkueen terävimmän kärjen takaa on löytynyt vastuun kantoa esimerkiksi Anton Kokkosen ja Aleksi Rutasen toimesta. Hyökkääjistä varsinkin jälkimmäinen on äitynyt hurjaan vireeseen, iskien kolme häkkiä viimeisissä kahdessa ottelussa.

Jukuripäiden hyökkäyskalustolta sen sijaan toivoisi lisää terävyyttä maalipaikoista. Esimerkiksi Toni Jalon pitäisi viimeistään nyt alkaa näyttää samoja elkeitä, joita mies vielä runkosarjassa ja Vaasan Sportia vastaan puolivälierissä esitti.

Voitto ottelusta olisi Jukureille elintärkeä. Tappiolla joukkue joutuisi toistamiseen pudotuspelien aikana kampeamaan itsensä kolmen "ottelupallon" takaa voittajaksi. Tämä saattaisi olla liian suuri urakka jopa viime kauden mestarille.

Kokoonpanoihin tuskin tulee muita, kuin pudotuspeleille ominaisia taktisia muutoksia. Uusia varmoja poissaolijoita ei kummastakaan joukkueesta ole perjantain ottelun perusteella tiedossa.

Seuraa Heitä

Jesse Rohtla #42 |

Keskushyökkääjä

Rohtla väkersi kuin muurahainen varsinkin sarjan kahdessa ensimmäisessä osaottelussa ja se tuotti tulosta. Nyt Rohtlalla on aika katkaista jo ottelun pituinen kuiva kausi.

Aleksi Rutanen #9 |

Laitahyökkääjä

Rutanen on noussut todelliseksi pudotuspelien kultakimpaleeksi TUTOlle. Nuorukainen on viimeistellyt kolme häkkiä kahden viime ottelun aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle