Nähdäänkö maaleja?

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan Mestis-illassa nähdään Mikkelin Jukureiden ja Vaasan Sportin välinen kolmas välieräottelu. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jukureiden voittoon jatkoajalla ja toinen vaasalaisille jalkapallolukemin 1-0. Molemmat joukkueet pelaavat äärimmäisen tarkkaa puolustuspeliä. Kysymys kuuluukin, nähdäänkö Kalavankankaalla maaleja.

Löytyykö ratkaisijoita?

Jukurit ei pystynyt perjantaina Vaasassa maalintekoon. Kovasta luistelusta tunnettu joukkue ei löytänyt lääkkeitä murtamaan vaasalaisten puolustusta. Jukureilla on neljä tasaista vitjaa, joka ainakin perjantain ottelussa oli enemmänkin heikkous kuin vahvuus. Joukkueesta ei löytynyt ratkaisijaa. Pelaajaa, joka olisi ottanut roolia maalintekijänä tai edes paikkojen luojana.

Hätä ei ole kuitenkaan suuri, sillä joukkueessa on yllin kyllin potentiaalia. Hyvänä päivänä ratkaisijaksi voi nousta kuka tahansa. Esimerkiksi ensimmäisessä välieräottelussa 4:s vitja Piiroinen - Koponen - Sipiläinen värkkäsi kaikki mikkeliläisten maaleista. Hermes-puolivälierissä mellastanut kaksikko Petri Lehtonen - Antti Laakso on parivaljakko, jolta on lupa odottaa niin ikään tulosta.

Kestääkö puolustuksen pää?

Jukureilla on kaksi puolustajaa yli muiden, Pasi Järvinen ja Tommi Kovanen. Tämä kaksikko painaa otteluissa hurjia minuutteja. Toisessa välieräottelussa varsinkin Järvisen otteissa alkoi näkyä väsymisen merkkejä. Loppuminuuteilla Järvinen joutui kahdesti todella pahasti yliajetuksi, ja otteet olivat sen jälkeen heikohkoja. Kovanen sen sijaa otti roolia ja aiheutti vaarallisimmat tilanteet Sport-maalille. Peluuttaako valmentaja Dufva kaksikon puhki vai löytyykö laadukkaasta puolustusmateriaalista pelaajaa, joka antaisi kaksikolle tukea?

Sportin sankari löytyy maalin suulta

Kuudessa play off-pelissä kolme nollapeliä, siinä Sportin Marko Härkösen saldo. Kokenut maalivahti on noussut jälleen kerran tärkeimmissä peleissä sille tasolle, jolla osaa parhaimmillaan pelata. Puolustus pelaa hyvin, ja Härkönen napsii kiekot.

Puolustuksen hahmoina häärivät vaasalaissyntyiset Jarno Kosonen ja Miika Jämsä. Kokenut kaksikko ei turhia höntyile, vaan pelaa järkevästi ja varmasti. Sportin puolustusta ennakoitiin ennen ottelusarjaa ehkä hiukan hitaaksi mikkeliläisille, mutta ainakin toistaiseksi se on pärjännyt hyvin.

Kuka pelaa?

Sportin sentteriosasto on kokenut kovia. Joukkueen johtotähti Patrik Westerback pelaa polvi puudutettuna jokaisen ottelun. KalPa-ottelusarjan viimeisen ottelun viimeisessä vaihdossa tulleen mailan iskun seurauksena ensimmäinen välieräottelu jäi väliin. Toisessa ottelussa hän pelasi kaksi erää. Westerbackin pelikunto ratkennee pelipäivänä. Toinen sentteri Jori Kokkonen väänsi jalkansa perjantaisen välieräpelin ensimmäisessä erässä. Viitisen minuuttia sen jälkeen, kun oli punnertanut joukkueelleen voittomaalin.

Jos nämä kaksi kaverusta ovat sivussa, varsinkin Westerback, on joukkueesta noustava esiin uusia hahmoja. Tutut pistenikkarit Vesa Myllyaho ja Markus Jämsä pelaavat jo nyt niin hurjia määriä, että heiltä on enää vaikea enempää odottaa. Antti Hildén painaa illasta toiseen hienosti, mutta tulos on toistaiseksi ollut laiha. Koko play offit aika pimennossa ollut Tatu Backman osoitti piristymisen merkkejä perjantain kamppailussa. Hänen harteilleen asetellaankin nyt suurempaa vastuun viittaa.

Veikkausta

Tiedossa on tasainen kamppailu. Maaleja tullaan näkemään vähän. Jukureiden täytyy saada jalat paremmin liikkeelle, sillä jos Sport pystyy painamaan hyökkäykset kulmiin, on se vahvoilla. Sport tulee iskemään vastahyökkäyksistä ja pelaamaan riskitöntä peliä. Maali suuntaan tai toiseen on arvio lopputulokseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle