Kestääkö Sport Jukureiden vauhdissa?

MESTIS / Ennakko
Kalevankankaan lauantai-illassa kohtaavat kaksi sarjan kärkipäähän povattua joukkuetta, joiden kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Kotijoukkue Jukurit on tuskaillut maalinteko-ongelmien kanssa ja vierailija Vaasan Sportin puolustuskalustoa harventavat loukkaantumiset. Luvassa on tasainen ottelu molempien hakiessa voittoa torstain tappioiden jälkeen.

Jukureiden tehottomuus ja ajoittainen puolustuspään huolimattomuus kostautui toden teolla torstaina K-Vantaan vieraana, missä kotijoukkue nappasi maukkaan voiton. Jukurit johti ottelua kahdella maalilla mutta K-Vantaa pystyi puristamaan ohi. Uusi mies Jani Väänänen esiintyi Vantaalla kohtalaisesti Petri Lehtosen rinnalla. Kunnossa oleva Väänänen on vaarallinen pelaaja, jollaista Jukurit nyt tarvitsee. Hyökkäysosastolla on valtavasti potentiaalia, mutta toistaiseksi L-ketju on vastannut yksin joukkueen pystyssä pitämisestä. Tämä tilanne ei voi jatkua jos Mikkelissä mielitään kärkikahinoissa pysyä.

Jukuripuolustus kompuroi jälleen Vantaalla. Tehokkaampi joukkue rankaisi tilanteista ja kauden toinen tappio oli tosiasia. Nyt kun vastaan asettuu myöskin vahvan hyökkäyskaluston omaava Sport, on takalinjojen otteen tiivistyttävä, muuten punalamppu tulee palamaan tiuhaan tahtiin. Kiekollinen peli on liiaksi Matti Kuusiston ja Markku Erholtzin vastuulla, kovat menetykset näkyvät edelleen kun uudet vastuunkantajat eivät vielä ole tottuneet hommaansa. Yleensä luotettavalle maalivahtiosastolle sattui Vantaalla muutama harmittava lipsahdus, Mikael Vuorio ei ollut parhaimmillaan ja tolppien välissä Sportia vastaan aloittanee Vantaalla kolmannen erän torjunut Mikko Strömberg.

Siipirikkoinen puolustus Sportin murheena

Sportin kovia kokenut puolustus kärsi uuden kolhun kun Olli Hällfors joutui jättämään pelin kesken torstaina, kuntoutuminen ei ole todennäköistä. Varmat poissaolijat Sport-pakistossa ovat Miika Jämsä sekä Jarno Kosonen, todennäköisesti sivussa ovat myös Hällfors ja Viemerö. Kun Pasi Kuusiston pelaamisenkin yläpuolella leijuu kysymysmerkki, on JYP:stä lainattu Mikko Mäenpää enemmän kuin tarpeen. Paineita kasataan avainhahmo Juha Salmun ja nuoren Jesper Söderholmin harteille. Maalissa Marko Härkönen on ollut hyvässä vireessä ja jatkaa torjuntavastuussa.

Sport-hyökkäys on Partik Westerbackin polvea lukuunottamatta pelikuntoinen Kristian Hjerpen tervehdyttyä. Hjerpen kokoonpanoon mahtuminen on kuitenkin epävarmaa. KooKoo-ottelussa nollille jääminen ei mene hyökkääjien piikkiin sillä puolustuksen väsähdettyä ei pelistä tullut enää mitään. Maaleja vaasalaiset osaavat kyllä tehdä, siitä osoituksena peräti kymmenen pelaajaa on onnistunut maalinteossa. Patrik Westerbackin mahdollinen poissaolo ei Sportin tehoja juuri nakerra, joten Jukurit saa olla todella varuillaan. Teemu Kuusisto on iskenyt peräti viisi maalia.

Kotijoukkueen peliin kaivataan huolellisuutta, kipeimmin juuri maalinteossa. Maalipaikkoja on pystytty rakentamaan hyvin mutta viimeistely ei ole toiminut. Jos kaikki tällä kertaa onnistuu, on Sportin varamiehinen puolustus pahasti altavastaajana. Sport taas on kyennyt vierasotteluissa paljon parempiin peliesityksiin kuin kotonaan. Jos puolustus pysyy Jukureiden liikkeen kyydissä, on Sportilla hyvät voiton mahdollisuudet. Tasaisessa ottelussa yllätyksestä ei voi puhua. Jukureiden edellinen kotitappio on kuluvan vuoden tammikuulta, juuri Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle