Jukurit saa nousuvireisen vieraan Savonlinnasta

MESTIS / Ennakko
Nuutiselta SaPKo odottaa onnistumisia myös Jukureita vastaan.
Kuva © Antti Varonen
Viikon molemmat ottelunsa hävinnyt Mikkelin Jukurit saa tuttuja vieraita, kun SaPKo saapuu Kalevankankaan lauantai-iltaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi ja kolme kertaa voittajana on poistunut mikkeliläisjoukkue.

Jukureiden asenne ei ollut kohdillaan keskiviikkona KeuPan vieraana ja keuruulaisisäntä veikin pisteet 4-2-lukemin. KooKoota vastaan Jukurit puolestaan esitti kaksi erää varsin tasapainoista ja hyvää kiekkoa, mutta heikommin sujuneen päätöserän seurauksena joukkue joutui tyytymään katkeraan 5-4-tappioon voittomaalikisassa.

Suurimmat syyt tappioon löytyivät omalta alueelta, sillä sekä puolustus-että maalivahtipelaaminen jättivät toivomisen varaa. KooKoo pääsi iskemään maalinedustalta kaksi maalia, joten oman maalin puolustamiseen mikkeliläiset kaipaavat terävyyttä. Myös hätäiset ja heikot purkuratkaisut kostautuivat 4-4-tasoitusmaalin muodossa, kun purkukiekko päätyi Olli Julkusen lapaan ja hän laukoi tasoituksen kymmenen sekuntia ennen loppusummeria.

− Pikkuisen oli maalin hinta liian halpa meidän päähän tänään ja siitä me saadaan kyllä hyvää oppia. Pelaajat oppivat johtoasemassa pelaamisesta ja me valmentajat saadaan myös oppia siitä, miten meidän pelaajat käyttäytyvät ja toimivat tällaisessa tilanteessa, analysoi jukurikäskijä Antti Pennanen KooKoo-ottelun jälkeen.

Hyökkäyspäässä Jukurit pystyi luomaan paikkoja ja aiheutti aktiivisella karvauspelillä vaikeuksia KooKoo-puolustukselle. Samaa Jukureiden täytyy myös jatkaa SaPKoa vastaan, mikäli se haluaa pisteitä napata hyvävireiseltä pässilaumalta.

Nuutisen johdolla voittoputkessa

SaPKo lähtee Mikkelin vierailulle täysin päinvastaisista asetelmista, sillä se on kaatanut kuluneella viikolla sekä JYP-Akatemian että KeuPan kotonaan. Alkukaudella maalintekovaikeuksien kanssa painineen savonlinnalaisryhmä on viimeistellyt viikon peleissä tehokkaasti, sillä verkko on heilunut peräti yhdeksän kertaa.

Kovimpana tehomiehenä on häärinyt Mikko Nuutinen, joka on iskenyt kahdessa viime ottelussa yhteensä peräti tehot 5+1. Kuopiolaislähtöinen hyökkääjä iski myös ennen maajoukkuetaukoa pelatussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa SaPKon ainokaisen osuman, joten tarkkana pitää olla myös jukuripuolustuksen, kun Nuutinen kiekossa on.

SaPKo hallitsi pelejään Akatemiaa ja KeuPaa vastaan ja pelasi kärsivällisesti puolustaen johtoasemassa. Myös edellisessä pelissä Jukureita vastaan joukkue onnistui vahvassa puolustussumpussaan melko hyvin, vaikka joutui lopulta taipumaan päätöserän kahden takaiskun edessä lukemin 4-1. 

− Similälle vaikea ilta, mutta tehokkuutemme käänsi tämän pelin meille. Huomenna Jukureita vastaan pitää sitten olla vielä tehokkaampia ja pystyä puolustamaan tällä tasolla, totesi SaPKo-valmentaja Janne Sinkkonen KeuPa-ottelun jälkimainingeissä.

Pässipaitojen vierastilastot tältä kaudelta eivät kuitenkaan anna suurta tukea vierasvoitolle. SaPKo on ottanut nimittäin kauden yhdeksästä vierasottelustaan ainoastaan kaksi voittoa, eikä varmasti ärsytetty jukurijoukkue tee lisäpisteiden hankkimista helpoksi Kalevankankaan lauantai-illassa.

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Hurjassa vireessä oleva SaPKo-hyökkääjä tulee olemaan isossa roolissa myös Jukureita vastaan, kun SaPKo metsästää lisäpisteitä.

Roope Hämäläinen #28 |

Keskushyökkääjä

Työteliäs keskushyökkääjä onnistui pitkästä aikaa maalinteossa KooKoota vastaan. Ruokkiiko onnistuminen lisäonnistumisia SaPKoa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle