Peliitat katkomaan Jukureiden orastavaa voittoputkea

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Jukurit Peliittojakin vastaan?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Peliitat matkustaa ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana Kalevankankaalle Jukureiden seuraksi. Pahoista loukkaantumisista kärsivä vierasjoukkue lähtee katkomaan isäntien voittoputkea.

Vierasjoukkue Peliitat pelasi viime viikon ainoassa ottelussaan kauden huonoimman pelinsä SaPKoa vastaan. Nollille jääneellä peliittalaumalla oli suuria vaikeuksia saada organisoituja hyökkäyksiä vastustajan päätyyn, ja toisaalta alueelle päästessään heinolalaisjoukkue panttasi liian usein laukauksiaan.

Peliittojen ongelma on juurikin ollut maalipuiden väliin osuminen, ja asiaa pahentaa sekin fakta, että Peliittojen verkko on heilunut eniten koko sarjassa.

Sarjataulukossa neljäntenä oleva kotijoukkue lähtee illan otteluun loistavista lähtökohdista. Kolmesta viime ottelusta on irronnut yhtä monta voittoa, mutta takki auki Jukureiden ei kannata otteluun lähteä, sillä kauden ensimmäinen kohtaaminen Heinolassa on varmasti monen jukuripelaajan mielessä edelleen. Tuolloin punapaitainen kotijoukkue latoi taululle rumat 7-2-voittolukemat.

Jukureiden suurin päänvaiva viime aikoina on ollut puolustuspään suuret virheet ja harhasyötöt. Esimerkiksi viime Hokki-pelissä vastustaja teki molemmat maalinsa keltapaitojen puolustusvirheistä. Pelillisesti Jukurit on mennyt alkukaudesta kuitenkin hurjasti eteenpäin, ja viime kaudelta tuttuja pyörityksiä on ollut havaittavissa viikinkinuttujen otteissa tänäkin syksynä.

Peliitat matkaa Mikkeliin pahan loukkaantumissuman saartamana. Pitkäaikaistoipilaat Aki Nurminen ja Ville-Valtteri Leskinen ovat sivussa tositoimista. Ville-Matti Koposen, Jukka Sompin ja Topi Kettusen pelaaminen on epävarmaa pikkuvammojen takia. Anssi Pesosta voitaneen odottaa pelaamaan piakkoin. Pelicans-apuja voidaan kuitenkin odottaa etenkin pakkiosastolle.

Jukureilta sivussa on ainastaan loukkaantumisesta kärsivä Toni Hyvärinen. Maalilla aloittaa vakuuttavia otteita viime aikoina esittänyt Tadeas Galansky.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Peliittapakiston selkeä johtohahmo. Tuo kiekon rohkeasti aina vastustajan maalin taakse, mistä osoituksena tehopisteet 3+3=6.

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Turkulaislähtöinen sentteri on Jukureiden alkukauden tasaisin suorittaja ja viime otteluissa on ollut erittäin hyvä. On vastustajalle uhka aina kentälle päästessään, sillä pystyy luomaan maalintekotilanteen lähes tyhjästä. On myös viime aikoina alkanut löytää yhteistä säveltä Mikko Laineen kanssa, mikä tietää hyvää Jukureiden ylivoimaa ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle