Sanooko LeKin voittoputki Mikkelissä riks raks?

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Jukurit kotijäällään Kisan kustannuksella?
Kuva © © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Jukurit kohtaa LeKin jälleen kotihallissaan. Molemmat ovat viime aikoina ottaneet hyvällä prosentilla pisteitä, mutta nyt toinen joutuu tyytymään pienempään saaliiseen. Vierailijat ovat nyt kolmen pelin voittoputkessa Jukurien yhtä vastaan.

LeKi ja Jukurit kohtasivat viimeksi lokakuun lopulla, ja tuolloin LeKi otti vierasvoiton voittomaalikisan jälkeen. Yleisesti Jukurit on ollut lempääläisille erittäin hankala vastus, etenkin juuri Mikkelissä. Nyt peliin lähdetään näiden asetelmien mukaan hieman erilaisista lähtökohdista.

Molemmat ovat päässeet nyt hyvään vireeseen. Vaikka sarvipäät ovatkin runkosarjassa vasta viidentenä, viimeisestä seitsemästä pelistä on tullut viisi voittoa. Tappiot ovat tulleet juuri LeKille ja TUTOlle. Voittoputkesta ei kuitenkaan voida puhua, sillä kasassa on vain voitto KooKoosta TUTO-tappion jälkeen.

LeKi taas ratsastaa kolmen ottelun voittoputkessa ja pisteputkella on mittaa viisi ottelua. Näillä pisteillä joukkue on kivunnut pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Yksi yhteinen asia on myös runsaat jatkoajalle venyneet ottelut. Jukurien seitsemässä viimeisessä pelissä on tarvittu kuudesti yli 60 minuuttia voittajan ratkaisemiseksi. Kisa on erikoistunut voittomaalikisoihin jo viidesti kuluneella kaudella.

LeKi voitti edelliskierroksella JYP-Akatemian kotonaan. Silloin riveissä oli kosolti Liigalainoja, vaikka odotetuin tähti Andy Chiodo ei sairastelun vuoksi pelannutkaan. Kukaan näistä lainoista ei pelannut torstaina Liigaa, joten periaatteessa he ovat LeKin käytössä. Todellisuus voi sitten olla toinen.

Jarmo Jokila vaihtoi Lempäälän Vantaaseen, jossa mies debytoi keskiviikkona. Loukkaantumisen vuoksi keskiviikkona sairastuvalla olivat Aki Juusela sekä Antti Hölli. Kultakypärä Arttu Ilomäki on ollut loistovireessä kivuten kohti pistepörssin keulaa.

Jukurit pätki yhden päävihollisistaan kaatamalla KooKoon jatkoajalla keskiviikkona. Loukkaantumisen vuoksi hyökkääjä Ville Paalanen huilaa LeKi-kamppailun, ja toisen hyökkääjän Jani Savolaisen pelikunto selviää pelipäivän aamuna.

— Muistissa on edellisen pelin loppuhetket ja niiden voimalla edetään LeKin kohtaamiseen, kertoo Jukurien valmentaja Timo Turunen seuran verkkosivuilla.

LeKi ottanee kokoonpanossaan huomioon tiukan viikonlopun, jos rosteri sen vain sallii, sillä pelit jatkuvat jo lauantaina kotona. Jukurit taas saa ottelun jälkeen levätä keskiviikkoon saakka.

Seuraa Heitä

Jesse Rohtla #42 |

Keskushyökkääjä

Kolmessa edellisessä pelissä kaksi maalia, kun ensimmäiseen 19 otteluun syntyi häkkejä vain kolme. Vire on siis kohdallaan.

Nestori Lähde #19 |

Laitahyökkääjä

Raskaan työn tunnollinen raataja. Ei juhli maaleilla eikä ole tunnettu silkkisestä kiekkokosketuksestaan, mutta työmieskin saa välillä palkintoja. Sattuisikohan Mikkelissä verkot repeämään?

» Lähetä palautetta toimitukselle