Jukureille alavireinen vierailija Lempäälästä

MESTIS / Ennakko
Meskanen on ollut lempääläläisten suurimpia ilonaiheita viime aikoina.
Kuva © Timo Savela
Tiukan kolmen pelin viikkonsa kotikaukalossa päättävä Jukurit saa vieraakseen LeKin. Sarjan häntäpäähän valahtaneelle vierailijalle on odotettavissa haastava ilta, sillä joukkueen vieraspelit eivät ole sujuneet kovinkaan lupaavasti.

Kotijoukkue Jukurit palaa kotikaukaloonsa Turun ja Kajaanin vierailujen jälkeen. Reissupeleistä mikkeliläisten matkaan tarttui jatkoaikavoitto- ja tappio eli yhteensä kolme sarjapistettä.

Molemmissa kamppailuissa alut olivat hankalia mikkeliläisryhmälle, mutta pelin edetessä otteet paranivat ja joukkue nousikin molemmissa peliin mukaan päätöserässä. TUTOa vastaan nousu kahden maalin takaa riitti pisteeseen, mutta Kajaanista joukkue toi Oulan Palven kahden maalin turvin voiton.

Jukurit on viikon peleissä kierrättänyt jonkin verran pelaajistoaan, joten LeKiäkin vastaan joukkueella on varaa heittää perjantaina levänneitä pelaajia kaukaloon. Hokki-pelin huilanneista pelaajista Timo Hiltunen teki vahvan paluun kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen TUTOa vastaan ja iski kaksi maalia.

Mikkeliläisryhmän erikoistilannepelaaminen on ollut myös viime aikoina hyvällä tasolla. Alivoimilla omiin ei ole juurikaan maaleja mennyt ja vastaavasti ylivoimilla onnistumisia on tullut. Vahvaa erikoistilannepelaamista Jukureilta vaaditaankin, sillä joukkue on kerännyt sarjassa heti TUTOn jälkeen toisiksi eniten rangaistusminuutteja.

Vieraissa ovat soineet alavireiset sävelet

LeKi saapuu Kalevankankaalle tappio allaan, sillä TUTO oli kotikaukalossaan vahvempi 4-3-numeroin. Lempääläläisten pelissä oli hyviäkin hetkiä, mutta heikot hetket käänsivät pelin vastustajalle.

− Tässä pelissä oli paljon hyviä ja huonoja tapahtumia molemmin puolin. Meiltä nähtiin ajoittain hyvää pelaamista ja voikin sanoa, että tiettyjä hetkiä pelattiin niin kuin olisi pitänyt pelata koko 60 minuuttia, analysoi LeKi-käskijä Juha Juujärvi perjantain kamppailun jälkeen.

Pirkanmaalaisten kokoonpanokin koki melkoisia menetyksiä viikonlopun kamppailuihin, kun kokeneet Antti Bruun, Jesse Niinimäki ja Juho Mielonen jäivät sivuun peleistä. Nuoremmasta kaartista onkin noussut uusia vastuunkantajia, kuten viimeisissä viidessä ottelussa tehot 5+2 takonut nuori Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen.

Meskasen lisäksi tehoista vastuuta ovat kantaneet joukkueen kultakypärä Henri Tuominen sekä hänen ketjukaverinsa, Tappara-laina Manu Honkanen. TUTO-kamppailussa joukkueen riveissä nähtiin myös Matias Sointu, joka tuo paljon taitoa hyökkäyskalustoon.

Lempääläläiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä. Yksi suurimmista tekijöistä sijoitukselle on ollut joukkueen vieraspelaaminen, sillä joukkue on voittanut vain yhden kauden seitsemästä vieraspelistään. Kotikaukalossa joukkue on napannut pisteitä tasaisemmin, joten nyt vierastilastot pitäisi saada samalle tasolle.

Kalevankangas on ollut saukkopaidoille myös melko haasteellinen vieraskaukalo, sillä joukkue on voittanut siellä kahdeksanvuotisen Mestis-historiansa aikana ainoastaan neljästi. Voitoista kolme on tullut vuosina 2008 ja 2009, joten aivan jokapäiväistä herkkua Mikkelissä voittaminen ei LeKille ole ollut.

Seuraa Heitä

Oula Palve #89 | Ilves

Keskushyökkääjä

Iski kaksi maalia Hokin verkkoon ja oli jatkoaikavoiton takuumies. Tehoja tarvitaan myös LeKiä vastaan.

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Ilves-laina on esiintynyt viime aikoina tehokkaasti, sillä kauden yhdeksästä tehopisteestä seitsemän on syntynyt viimeisessä viidessä pelissä. Isoa roolia on tarjolla myös Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle