Kalevankankaalla mitalinhohtoista revanssihenkeä

MESTIS / Ennakko
Onko jukuriryhmällä samanlainen taisteluilme kuin Tadeas Galanskyllä?
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkona pelataan Mestiksen kärkikamppailu, kun Mikkelin Jukurit kohtaa kotonaan hurjavireisen KooKoon. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuskin puuttuu, kun edelliskevään finalistit ottavat runkosarjassa ensimmäistä kertaa yhteen.

Vierasjoukkue KooKoo liitää tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa. Mustaoranssit ovat napsineet pääosin kolmen pisteen potteja maalieron ollessa 35-18. Viimeisin kouvolalaisvoitto on lauantailta, kun joukkue kaatoi kotonaan Hokin.

Sarjakärki Jukurit on puolestaan saanut viimeisen viikon aikana koneensa käyntiin. Nihkeähköstä alusta huolimatta edelliskauden pistepörssin voittajan Anthony Guttigin johtama ykköskenttä saalisti pelkästään viime viikon kolmessa ottelussa tehot 4+14=18. Mikkeliläiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin KooKoo, mutta väsymyksen sijaan kurssi on ylöspäin. 

KooKoon sairastupa on toistaiseksi tyhjä, mutta sarvipäillä tilanne on toisenlainen. Isäntien vahvuudesta puuttuvat muun muassa kapteeni Juuso Akkanen, Juuso Sipola sekä Samuli Piipponen. Puolustus kärsii siis isoista menetyksistä, mutta mikkeliläisten onneksi ässäkasvatti Santeri Lukka on paikannut sairastupalaisia hyvin. 

Joukkueet eivät ole kohdanneet kuluvalla kaudella vielä kertaakaan, mutta mustaoranssit onnistuivat voittamaan molemmat keskinäiset harjoitusottelut. Kouvolassa jäätiin tiukkiin 2−1-lukemiin, mutta Mikkelissä kouvolalaiset juhlivat peräti 3−0-voittoa.

Taito vastaan taito

Kouvolalaiset ovat hankkineet paljon maalintekotaitoa muun muassa kultakypärä Juuso Rajalan ja Aki Kangasmäen muodossa. Seitsemässä ottelussa tehot 5+7 saalistanut Rajala lienee myös keskiviikkona kentän vaarallisimpia pelureita.

Sekä KooKoo että Jukurit ovat saaneet ratkaisijoita niin ykkös- kuin neloskentästäkin. Paluun kokoonpanoon tehnyt Tomi Peltonen näyttää Kouvolassa heräämisen merkkejä, kun taas mikkeliläisten Pentti Nöyränen nappasi viime ottelussa tehot 2+2. Luottoa on siis maalivahtien lisäksi myös hyökkäyskalustoon.

Varmaa kuitenkin on, että kumpikaan riitapukari ei saa maaleja helpolla. Voittaakseen ottelun Jukureiden täytyy parantaa paikoitellen yskinyttä ylivoimapeliä. Kouvolalaisten täytyy puolestaan välttää jäähyjen ottamista, sillä vastaava töppäily on sotkenut KooKoon peliä pahoin. Nähtävissä lienee siis viime kevään revanssihenkeä ja tiukkaa kamppailua runkosarjan piikkipaikasta. 

Seuraa Heitä

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Pitkänen on tehnyt ketjukaverinsa Anthony Guttigin tavoin neljä maalia tällä kaudella. Pitkänen on osoittanut olevansa myös melkoinen rangaistuslaukausspesialisti, joten kikkailua saattaa olla luvassa.

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

Tamperellaishyökkääjä pelaa keskiviikkona vasta kauden toisen ottelunsa. Peltonen pääsi maalien makuun jo lauantaina Hokkia vastaan, joten neloskentän energistä hyökkääjää on syytä varoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle