Kalevankankaan kirousta murtamaan

MESTIS / Ennakko
Jukureilla on kovat paineet KeuPan isäntänä.
Kuva © Antti Varonen
Kalevankankaalla kohtaavat kaksi joukkuetta eri kohdista sarjataulukkoa, mutta hyvin samoissa lähtöasetelmissa. Jukurit tarvitsevat pisteitä säilyäkseen iskuetäisyydellä KooKoon perässä ja KeuPa pitääkseen Kiekko-Vantaan takana ja pudotuspeliviivan alapuolella.

Jukurit ja KeuPa ovat kohdanneet kauden aikana neljästi, joista voitot ovat hieman yllättäenkin tasan 2-2. Kumpikaan joukkueista ei ole vielä hävinnyt kotonaan keskinäisissä otteluissa. 

Molemmilla joukkueilla on allaan kaksi ottelua tältä viikolta, joten Jukurit lähtee kotiedun ja laajemman pelaajamateriaalin turvin selkeänä ennakkosuosikkina illan otteluun. Mutta kuten niin monta kertaa on todettu ja nähty, ei jääkiekko noudata aina ennakko-odotuksia.

KeuPa on osoittanut kuuluvansa Mestikseen ja kaatanut sarjakakkosen kahdesti sekä sarjakärjen kerran, joten joukkueella on potentiaalia toistaa temppu myös Mikkelissä.

Kalevankankaan kirous

Jukurien osalta kotiluolassa pelaamista ei aina voi pitää etuna. Joukkue pelasi perjantaina vakuuttavasti TUTOn vieraana Kupittaalla kaataen kärkeä jahtaavat turkulaiset 4-3, mutta hävisi keskiviikkona kotiyleisön edessä Kajaanin Hokille ansaitusti. Mikkeliläisyleisö on tunnetusti vaativaa, mikä näkyy joukkueen otteissa yliyrittämisenä ja lamaantumisena.

Joukkueen kokeneemman kaartin tulee valaa ketjukavereihin luottamusta ja osoittaa johtajuutta kentällä. Pitkistä loukkaantumisista toipunut Iivo Hokkanen syötti Turussa kaksi joukkueensa maaleista ja on esiintynyt kakkosketjun kapellimestarina itsevarmasti.

KeuPa ei ole kuitenkaan vielä onnistunut hyödyntämään mikkeliläisten epävarmuutta, eikä eilisillan kotitappio Akatemialle varmasti tehnyt hyvää joukkueen itseluottamukselle.

Avauspeli avainasemassa

Jukuripuolustuksen- ja joukkueen johtohahmolta, kapteeni Juuso Akkaselta tarvitaan johtajuutta omassa päässä ja pelin avaamisessa. Hokkia vastaan avaussyöttö jäi usein korkealta karvanneiden hyökkääjien takia huonoksi ja etäisyydet kasvoivat liian pitkiksi.

KeuPan puolustuksesta löytyy jalkoja nostaa kiekkoa ylöspäin, mutta aina ajoitukset puolustajien ja hyökkääjien kesken eivät kohtaa, jolloin tilanne ajautuu paitsioon tai uuteen vauhdin hakuun. Joni Mäkelän elegantti liuku ei liene jääneen keneltäkään huomaamatta, kun taas Matias Kiiskinen tekee töitä illasta toiseen pyyteettömästi ja molempiin suuntiin, eikä silti kerää palstametrejä. Kun joukkueen taito ja tahto saadaan kohtaamaan, on jälki juuri niin tuhoisaa kuin tällä kaudella on muutaman kerran nähty.

KeuPan maalilla aloittanee perjantaina levännyt Erno Suomalainen, joka onnistui keskiviikkona LeKiä vastaan. Jukurien Ronan Quemener pelasi sekä keskiviikkona että eilen, joten hyvin levännyt Tadeas Galansky saattaa saada aloitusvuoron tolppien välissä lauantaina.

Seuraa Heitä

Jesse Lindsten #33 |

Hyökkääjä

Lindsten katkaisin 17 ottelun maalittoman putken perjantaina. Lauantaina on lupa odottaa lisää pitkänhuiskealta hyökkääjältä.

Iivo Hokkanen #8 |

Keskushyökkääjä

Hokkanen oli joulun alla pitkään poissa kokoonpanosta ja alkukautta häiritsi useat loukkaantumiset. Nyt mies on takaisin kokoonpanossa näyttämässä mallia. Perjantaina TUTOa vastaan keräsi tehot 0+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle