Lohi voimakkaassa vastavirrassa Kalevankankaalle

MESTIS / Ennakko
Vantaalaisten viime aikojen tulokset vetävät Kaupinkin kasvot vakaviksi.
Kuva © Timo Savela
Jukurit saa perjantai-illan vääntöön vastustajakseen Kiekko-Vantaan. Loukkaantumisista kärsivä vantaalaisryhmä on kovan haasteen edessä, kun sarjakakkosena oleva jukurijoukkue pyrkii venyttämään vieraiden tappioputkea jo kolmeen otteluun.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio allaan. Jukurit kärsi 2-0-kotitappion Hokille ja K-Vantaa kärsi 5-3-tappion LeKin vieraana. Vantaalaisten tilanne on muutenkin vaikea, sillä joukkue on onnistunut voittamaan edellisistä seitsemästä pelistään vain yhden.

Vantaalaisten loukkaantumislista on myös surullista luettavaa, sillä joukkueen avainpelaajiin lukeutuvista pelaajista sairastupaa miehittävät puolustaja Jere Sneck, sisäisen pistepörssin kärkinimet Tomi Tuomisto ja Iikka Kangasniemi sekä pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki. Lisäksi varmuudella sivussa on hyökkääjä Moses Mustonen.

Suurimmat ongelmat lohipaitojen viime peleissä ovat olleet omassa päässä, sillä joukkueen verkkoon on tehty viimeisissä neljässä pelissä peräti 19 maalia. LeKi-ottelussa vantaalaiset joutuivat pelaamaan viidellä puolustajalla ja nähtäväksi jää, saako joukkue Mikkelin vierailulle tilkettä vuotavaan alakertaansa.

Hyökkäyspäässä suurinta vastuuta tehoista kantaa keskiviikon kamppailussa kaksi maalia iskenyt kentällinen Artem Iossafov-Severi Sillanpää-Aleksi Rutanen, jolta vaaditaan onnistumisia myös Jukureita vastaan, mikäli joukkue pisteistä tosissaan haluaa taistella.

Vantaalaiset voivat kuitenkin ammentaa luottamusta peliinsä edellisestä Kalevankankaan vierailuista, josta se vei täyden pistepotin 4-1-lukemin. Vantaalaiskäskijä Jami Kaupilla on selkeä näkemys siitä miten sama voidaan toistaa perjantai-iltana.

− Jukurit on meille mieluinen vastustaja. He pyrkivät hallitsemaan kiekkoa, ja me puolustamme tiukasti ja iskemme vastaan paikan tullessa. Heillä on todella tehokas ylivoima, hyvin organisoitu hyökkäyspelaaminen ja paljon loistavia kiekollisia pakkeja. Meidän pitää pysyä jälleen pois jäähyboksista, Kauppi ennakoi.

Löytyykö huolellisuus?

Jukurit oli ennen keskiviikon Hokki-kamppailua kolmen ottelun voittoputkessa. Hokkia vastaan Jukurit pelasi hyvin huolimatonta kiekollista peliä ja hävisi kaksinkamppailut lähes järjestään, minkä vuoksi maalipaikat jäivät vähiin.

Puolustuspeli Jukureilla kuitenkin toimi melkolailla hyvin, sillä myöskään kajaanilaisvieraat eivät maalipaikoilla juhlineet. Vahvasta puolustus-ja maalivahtipelaamisesta kertoo omaa kieltään myös se, että mikkeliläisjoukkue on päästänyt sarjassa vähiten osumia.

Peliittoja ja LeKiä vastaan Jukurit näytti jo heräämisen merkkejä heikommin sujuneen joulukuun jälkeen ja niissä peleissä joukkue pystyi esittämään vahvan sekä ehjän kuusikymmenminuuttisen. Vantaalaisille voi ennustaa hankalaa iltaa, jos Jukurit pystyy vastaavanlaiseen esitykseen perjantain väännössä. 

Vantaalaisten hajanainen puolustus joutuu myös todelliseen testiin, sillä mikkeliläisryhmän harrastamat pitkät hyökkäykset ovat olleet myrkkyä monelle joukkueelle.

Jukureiden saadessa neljän ketjun tasaisen myllynsä jauhamaan, alkaa se pelin edetessä väistämättä näkymään väsymyksenä vantaalaispuolustuksessa. Sama tapahtui myös keskiviikkona, jolloin LeKi iski päätöserässä kiekon kolmesti Jani Kauton selän taakse.

Seuraa Heitä

Roy Pihlström #14 |

Puolustaja

Vantaalta viime kaudeksi Mikkeliin siirtynyt puolustaja ei tehnyt viime kaudella maaliakaan, mutta tällä kaudella verkko on heilunut jo viidesti. Tuleeko onnistumisia entistä seuraa vastaan?

Aleksi Rutanen #9 |

Laitahyökkääjä

Bluesista lainalla oleva hyökkäjä muodosti LeKiä vastaan tehokkaan ketjun Severi Sillanpään ja Artem Iossafovin kanssa. Jatkuuko tehoilu Jukureiden kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle