Mikkelin ylpeys isännöi JYP-Akatemiaa

MESTIS / Ennakko
Jukureiden alkukausi on mennyt nappiin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskivikkona Mikkelin Jäähalliin saapuu nuori ja ärsytetty JYP-Akatemia. Runkosarjan piikkipaikalta otteluun lähtevä Jukurit voi lähteä otteluun huomattavasti iloisemmin mielin.

Kotijoukkue Jukurit on aloittanut kauden vahvasti. Avauskierroksella pisteet jäivät Mikkeliin SaPKon hävittyä lukemin 2-0. Lauantaina sarjajohtaja matkusti Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi ja loppulukemiksi muodostui 2-6 vierasjoukkueen hyväksi.

JYP-Akatemia on onnistunut napsimaan yhden voiton kauden kahdesta ottelustaan. Sarja-avauksessa kaatui kotiyleisön edessä K-Vantaa lukemin 3-1, jonka jälkeen KooKoolta tuli kuokkaan lukemin 4-1.

Ratkaisun avaimet

Kahden ottelun jälkeen Jukureiden maaliero on murskaava: kahdeksan tehtyä ja kaksi päästettyä. Jukureiden tähtikaksikko Toni Hyvärinen - Jesse Rohtla on johtanut joukkuetta esimerkillisesti. Tämän kaksikon harteille ei kuitenkaan ole jouduttu asettamaan liikaa tulosvastuuta ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Kaksikko Hyvärinen-Rohtla on varmasti hyvin tiedossa illan vierailijalla, joten laajan rintaman onnistumiset ovat tärkeitä myös tässä ottelussa.

JYP-Akatemian kuviot ovat olleet alkukaudesta hieman hakusessa. Erityisesti avaussyötöissä on ollut vaikeuksia etäisyyksien kasvaessa toistuvasti liian suureksi. Lisäksi joukkueella on ollut vaikeuksia jaksaa tehdä aktiivisen pelitapansa mukaisesti töitä läpi ottelun. Jos vierasjoukkue mielii päästä pisteille, nämä kaksi asiaa ovat avainasemassa.

Molempien joukkueiden lasaretti on tyhjä. Jukureiden maalilla aloittanee kauden molemmat ottelut pelannut Petteri Similä. JYP-Akatemian maalilla torjuntavastuussa on todennäköisesti tähänkin asti luutinut Antti Lehtonen.

Seuraa Heitä

Jesse Rohtla #42 |

Keskushyökkääjä

On joukkueen yksi tärkeimmistä palasista: raastaa ja tekee pisteitä illasta toiseen.

Joonas Sammalmaa #19 |

Laitahyökkääjä

Liigaporttejakin kolkutellut Sammalmaa kantaa suurta roolia pisteiden teossa. Lauantaina Kouvolassa tuloksena oli syöttöpiste, Mikkelissä vaaditaan vähintään samaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle