Viidestoista yö taas saapuu painajaisineen?

MESTIS / Ennakko
Pääseekö kotijoukkue juhlimaan totuttuun tyyliin?
Perjantai-iltana Mikkelin Jukurit saa vieraakseen Joensuun Jokipojat. Joukkueiden 14 edellistä keskinäistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet Jukureiden voittoon. Sen lisäksi, että illan otteluun on kaikille ilmainen sisäänpääsy, luo Jokipoikien painajaismainen tappioputki Jukureita vastaan ottelulle erityisen jännitteen.

Jukureiden tämän vuoden vire ei ole suuria kehuja kerännyt. Se hävisi seitsemän ottelua putkeen, kunnes se viimein katkaisi tappioputkensa napatessaan keskiviikkona kolme pistettä Lempäälän reissultaan. Peliesitykset ovat kuitenkin olleet viime otteluissa hieman kohenemaan päin, vaikka voittoja ei ennen keskiviikkoa ollut pitkään aikaan tullutkaan.

Jokipoikien viidestoista yritys Jukureita vastaan ei ponnista kovin vakaalta pohjalta. Sillä on allaan tappiollinen ja heikko peliesitys kotiottelussaan SaPKoa vastaan. Tappio oli joensuulaisille vasta ensimmäinen kotitappio joulun jälkeen.

– Mikään ei ollut pelitavan mukaista. Pelasimme melkoista mutkakiekkoa ja menetimme kiekkoja keskialueella. Ilmeisesti sitä kautta peliimme tuli arkuutta, ja kaveri taas sai uskoa hommaansa, pohtii Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jukureiden pelikonsepti on Antti Pennasen johdolla pikkuhiljaa löytymässä. Peli on muuttunut suoraviivaisemmaksi. Ylivoimapelissä kiekkoa ei ole enää siirrelty entiseen tapaan pelaajalta toiselle, vaan ratkaisua on uskallettu yrittää aikaisempaa nopeammin. Vastuuta ei enää entiseen tapaan siirretä muille.

Kokoonpanot

Jukureiden joukkueessa pyörivän kuumeaallon vuoksi, pelaavasta kokoonpanosta ei vielä varmuutta. Keskiviikon ottelussa sivussa olivat Juuso Akkanen, Pasi Järvinen, Roni Rukajärvi ja pitkäaikaispotilas Toni Hyvärinen. Lukosta tulleet puolustaja Roni Viirlas ja hyökkääjä Niklas Näppi pelaavat perjantaina toisen kerran Jukureiden paidassa. Maalivahtitilanteeseen tuli muutoksia, kun Oskari Setänen tuli loppukaudeksi Rauman Lukosta Jukureihin. Setänen pelasi keskiviikon voitollisessa ottelussa erinomaisesti, mutta perjantaina pelaava maalivahti ilmoitetaan vasta myöhemmin.

Jokipoikien kokoonpanosta puuttuu edellisessä ottelussa ilmeisesti koko loppukaudeksi käsivamman vuoksi loukkaantuneiden kirjoihin siirtynyt Joona Manninen. Oula Uski ja Jesse Paukku ovat myös poissa kokoonpanosta, joskin Paukku alkaa olla lähiaikoina pelikunnossa. Jokipoikien pelaajamateriaalin kapeuden vuoksi A-junioreissa viime viikolla pelannut puolustaja Sebastian Kauppila nostettaneen kokoonpanoon hyökkääjäksi. Edellisen ottelun huilannut, mutta erinomaisia otteita viime aikoina esittänyt Daniel Spence aloittanee maalilla.

Seuraa Heitä

Niklas Näppi #13 |

Laitahyökkääjä

Lukosta Jukureihin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella keskiviikon peliin tullut Näppi onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa. Jatkuuko hyvä vire toisessakin ottelussa?

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Mestiksen tammikuun parhaaksi pelaajaksi valittu Mikael Ruohomaa on pelipäälle sattuessaan aina vastustajalle vaarallinen. Ilman Ruohomaan kentällisen onnistumisia, myös viidestoista perättäinen kerta Jukureita vastaan lienee joensuulaisittain painajainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle