Mikkelissä kaivataan ylivoimatehoja ja työrukkasia

MESTIS / Ennakko
Jukurit on ollut niskan päällä kuluvan kauden kohtaamisissa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Runkosarjan päätöskierroksella toisistaan mittaa ottavat Jukurit ja Jokipojat. Joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet tiukkoja vääntöjä, sillä yhtä kohtaamisista lukuunottamatta ovat kaikki päättyneet maalin erolla.

Ylivoimapelin tehoa kaivataan

Runkosarjan voiton jo varmistaneen Jukureiden viime pelien otteet eivät ole olleet parasta mahdollista, vaikka pistepussi onkin tasaisesti karttunut.

Erityisesti alkukaudesta ajatuksen lailla toiminut ylivoimapelaaminen on yskähdellyt pahasti. TUTOa ja Hokkia vastaan joukkue pääsi pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta onnistumisia tuli vain kaksi ja TUTO onnistui keskiviikkona vielä rokottamaan mikkeliläisryhmää kahdesti alivoimaisena.

Vastaavasti alivoimapelaaminen mikkeliläisryhmällä on ollut erittäin hyvässä kuosissa, mikä lupaa hyvää pudotuspelikevättä ajatellen. Hokkia vastaan joukkue tappoi muun muassa viiden minuutin alivoiman ja keskiviikkonakin mikkeliläisryhmä piti TUTOn erikoistilanteet hyvin aisoissa.

Vaihtuvatko lapaset työrukkasiin?

Jokipojat kärsi perjantaina 2-4-tappion Hermekselle ennätysyleisön edessä kotikaukalossaan. Joukkueen asenteessa oli päävalmentaja Ari Aaltosen mukaan parantamisen varaa lauantaita ajatellen.

− Ei tämmöisiä välipelejä voi pelata tällä tavalla kuten me pelattiin tänään. Ei tämä ole hyväksyttävää millään tavalla. Kyllä tässä pitää pelata loppuun asti, oli sitten tilanne mikä tahansa, Aaltonen totesi.

− Vaikka olemme kolmansia, niin tällä ei ole mitään merkitystä. En minä ainakaan voi hyväksyä tällaista peliä joukkueelta, osa pelaajista oli aivan lapasia.

Joensuulaisryhmän ylivoimapeli kaipaisi mikkeliläisryhmän tapaan myös uutta ilmettä. Se osoitti jo pieniä heräämisen merkkejä, mutta viime aikoina se palannut takaisin syksyn tehottomuuteen.

Vaikka molemmille lauantainen kamppailu on sarjasijoituksen kannalta merkityksetön ottelu, on se myös hyvä paikka hioa kuvioita ja erikoistilannepelaamista kuntoon keskiviikkona alkavia pudotuspelejä varten.

Päättyykö kohtaamiset Jukureiden tahdissa?

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella viidesti ja Jukurit on voittanut kohtaamisista neljä - kaksi kohtaamisista tosin on venynyt yliajalle. Edellinen kohtaaminen Mikkelissä oli selkeästi Jukureiden heiniä, vaikka Jokipojat vielä viime hetkillä maalin päähän kirikin.

Jukureiden Oula Palvella on mahdollisuus tehdä vielä päätöskierroksella Mestis-historiaa, sillä hän tarvitsee vain kaksi pistettä rikkoakseen Tero Forsellin nimissä olevan yhden kauden piste-ennätyksen.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Fyysinen hyökkääjä on osoittanut jälleen heräämisen merkkejä, kun kevään tosipelit ovat ovella. Upotti joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tehot 1+1 ja on iskenyt sen jälkeisissä seitsemässä ottelussa yhtä monta tehopistettä.

Joel Olkkonen #62 | Kärpät

Puolustaja

Palasi perjantaina jäille vahvasti, vaikka takkiin tulikin. Oli vaisun puolustuskaluston ykkösnimiä Santeri Arousvan rinnalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle