Kumman palauttelut ovat purreet paremmin?

MESTIS / Ennakko
Antti Lehtonen pysäytti edellisessä ottelussa 54 kiekkoa.
Kuva © Timo Savela
Jukurit ja Hokki jatkavat välieräsarjaansa perjantaina Mikkelin Kalevankankaalla kolmannella ottelulla. Keskiviikkoinen kamppailu venyi Suomen jääkiekkohistorian pisimmäksi. Lopulta voittajaksi selviytynyt Jukurit johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-0.

Edellisen ottelun ratkaisu

Seitsemän ja puolen erän mittaiseksi venähtäneen kamppailut voiton nappasi lopulta Jukurit Joonas Kalliolan ylivoimamaalilla. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli jo ennen Kalliolan osumaa paikkansa ratkaista ottelu.

Hokki johti kahden erän jälkeen lukemin 2-0 Miska Humalojan ja Markus Korkiakosken maaleilla, mutta Jukurit nousi päätöserässä Mika Kujanpään alivoimamaalilla ja Kalliolan ottelun ensimmäisellä ylivoimaosumalla rinnalle.

Pääpointit toiseen otteluun

Välipäivä on kulunut molemmissa leireissä ennätysottelusta palautuessa.

Toisessa ottelussa Hokki petrasi hyökkäyspelaamistaan selkeästi ensimmäisestä ottelusta ja onnistui luomaan varsin laadukkaita maalipaikkoja jukurimaalille. Jukurit oli ottelun alussa vahva, mutta Hokki pääsi kamppailun edetessä viidellä viittä vastaan -pelissä yhä paremmin mukaan.

Mikkeliläisten erinomainen erikoistilannepelaaminen nousi keskiviikkona ratkaisevaksi tekijäksi, sillä joukkueen kaikki kolme maalia syntyivät erikoistilanteista; yksi alivoimalla ja kaksi ylivoimalla.

Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli keskiviikon kamppailussa todella tarkkaa, sillä maalivahdeille kirjattiin peliaikaan nähden vähäiset määrät torjuntoja.

Jää nähtäväksi, millainen henkinen vaikutus maratonottelulla, ja nimenomaan sen ratkaisulla on ottelusarjan kannalta. Hokin pelaajien kommenteista ei ainakaan ole pääteltävissä, että niukka tappio olisi selkärankaa katkaissut.

Huomionarvoista

Välieräsarjassa Jukurien kaikki maalit ovat Anthony Guttigin, Kujanpään ja Kalliolan muodostaman kakkosketjun käsialaa. Tämä kolmikko onkin varmasti merkitty myös Hokin taktiikkataululle suurin kirjaimin.

Keskiviikkona joukkueidensa kokoonpanoon ylimääräisiksi pelaajiksi merkityt Elmeri Laamanen ja Miikka Pitkänen eivät poikkeuksellisesta kuormituksesta huolimatta saaneet sekuntiakaan peliaikaa. Lisäksi Hokin Valtteri Parikka jätti ottelun kesken ensimmäisessä jatkoerässä.

Hokin joukkueessa jyllää vatsatauti, joka kaatoi keskiviikon kamppailusta hyökkääjä Niklas Näpin lisäksi päävalmentaja Jari Laukkasen ja joukkueenjohtaja Eino Kiiverin vuodepotilaiksi. Tartuntariskin vuoksi joukkueen lopullinen kokoonpano selvinnee vasta pelipäivänä.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Nousi Jukurien sankariksi Kajaanissa vastattuaan niin tasoitus- kuin voittomaalistakin. Miehen ketju on vastannut joukkueensa kaikista maaleista välierissä.

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Kultakypärä vastasi keskiviikkona joukkueensa avausmaalista ja pelasi muutenkin vahvan pelin. Hokki tarvitsee tehoja pudotuspeleissä jo kuudesti osuneelta taistelijalta myös Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle