Jukureille voitokas vierailija Kajaanista

MESTIS / Ennakko
Jukurit kaipaa Sammalmaan tehoja Hokkiakin vastaan.
Kuva © M.Oksanen
Sarjan vaihtelevalla menestyksellä aloittanut Mikkelin Jukurit saa perjantai-illan kamppailuun vieraakseen Kajaanin Hokin. Kajaanilaisryhmän kauden alku on ollut tuloksellisesti vahva, joten Jukurit saa vastaansa takuulla tiukasti taistelevan vierailijan.

Viime kauden mestarijoukkue Jukureiden kausi on lähtenyt käyntiin aavistuksen yskähdellen, sillä ensimmäisistä kolmesta pelistä joukkue on hävinnyt kaksi. Molemmat tappiot tosin tulivat vasta voittolaukauskisan jälkeen, mutta siitäkään huolimatta joukkueen peli ei ole ollut täysin uomissaan.

Keskiviikon JYP-Akatemia-ottelussa joukkueen hyökkäyspeli toimi kahden aiemman ottelun tapaan ajoittain mallikkaasti, mutta vastaavasti puolustuspäässä joukkue sortui virheisiin, jotka kostautuivat. Joukkueen parasta antia kaukalossa on ollut tehokkaasti esiintynyt nelosketju Atte Mäkinen-Miro Mäkinen- Teemu Turunen, jolta voidaan odottaa tehoja Hokkiakin vastaan.

Jyväskylässä myös kolme tehopistettä mieheen keränneet Joonas Sammalmaa sekä Frank Gymer osoittivat, että heidänkin ruutinsa on kuivamassa. Nähtyä enemmän tehoja voidaan odottaa muun muassa Oula Palvelta, joka on alkukauden peleissä päässyt tekopaikkoihin ja pystynyt niitä luomaan ketjukavereilleen, mutta tulos on jäänyt laihaksi.

Jukureiden suurimmat ongelmat piilevät puolustuspelaamisessa. Omassa päässä joukkue on antanut pahoja harhasyöttöjä ja menettänyt kiekkoja, joiden seurauksena pelin hallinta on siirtynyt vastustajalle. Myöskään viime kaudelta tuttu tiivis viisikkopelaaminen ei ole ollut samalla tasolla, mikä on osasyynä heikkoon puolustamiseen.

Vierailija voittoputkessa kohti Mikkeliä

Hokki on avannut kautensa vahvasti, sillä kolmesta ottelusta voittoja on kertynyt yhtä monta. Ainut pistemenetys joukkueelle tuli avauskierroksella Jokipoikia vastaan, mutta sen jälkeen RoKi ja SaPKo kaatuivat kolmen pisteen arvoisesti.

SaPKo-ottelun avauserä oli linnapaidoilta vahvaa pelaamista ja päävalmentaja Jari Laukkanen arvioikin erän olleen joukkueen kauden paras tähän mennessä. Keskiviikon kamppailun suurimpia onnistujia oli harjoituskaudella vahvasti esiintynyt tšekkivahvistus Radim Valchar, joka keräsi ottelussa tehot 1+1. 

Tehoja kajaanilaisjoukkue tarvitsee myös joukkueen pistekärki Markus Piispaselta, joka on muodostanut hyvän kentällisen Miska Humalojan ja Niklas Näpin kanssa. Viime kevään pudotuspeleissä pelikiellon saanut Markus Korkiakoski palasi keskiviikon ottelussa joukkueen vahvuuteen ja avasi heti maalitilinsä, joten hän tuo joukkueeseen arvokasta taustavoimaa.

Hokki lähtee Etelä-Savon vierailulle ilman maalivahti Tuukka Smuraa sekä hyökkääjä Joni Piipposta. SaPKo-ottelun huilanneen slovakkisentteri Michal Kristofin pelaaminen perjantaina on myös kysymysmerkki. Kristofin mukaan tuleminen toisi kainuulaisille paljon taitoa kokoonpanoon ja vaihtoehtoja ylivoimapelaamiseen.

Seuraa Heitä

Joonas Sammalmaa #19 |

Laitahyökkääjä

Taitava laitahyökkääjä iski JYP-Akatemiaa vastaan tehot 2+1. Jatkuuko hyökkääjän tehovire Hokin kustannuksella?

Markus Korkiakoski #16 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä palasi peliin keskiviikkona kärsittyään viime kevään pudotuspeleissä saamansa pelikiellon ja onnistui välittömästi maalinteossa. Maaleja tarvitaan myös Mikkelin vierailulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle