Jukurit yrittää kurssin käännöstä

MESTIS / Ennakko
Onnistuuko Hermes laittamaan Jukurit ahtaalle?
Lauantaina Jukurit saa vieraita Kokkolasta, kun sarjanousija Hermes kohtaa hallitsevan Mestiksen mestarin.

Jukureiden kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla. Joukkue on nimittäin onnistunut voittamaan alkukauden kuudesta ottelustaan ainoastaan yhden. Edellinen ottelu keskiviikkona TUTOa vastaan oli kuitenkin pelillisesti kauden parhain esitys siitäkin huolimatta, että Jukureilla oli vain kolme ketjullista pelaajia.

Sarjanousijan otteet eivät ole jättäneet paljoakaan jälkipolville kerrottavaa. Viidestä ottelusta kokkolalaiset eivät ole onnistuneet voittamaan ainuttakaan. 

Jukurit ovat kärsineet alkukaudesta tehottomuudesta. Yrityksen puutteesta mikkeliläisiä ei voi syyttää, sillä maalipaikkoja joukkue on saanut luotua riittävästi. Joukkueen kärkipelaajilla on ollut kuitenkin vaikea alkukausi, joka on näkynyt mailan puristamisena ja huonoina ratkaisuna. Jukureiden olisikin saatava paljon onnistumisia, jotta pelaamiseen löytyisi tarvittavaa rentoutta.

Mikkeliläisten peliä eivät myöskään helpota joukkueeseen iskenyt flunssa-aalto, jonka vuoksi monet pelaajat joutuivat jättämään keskiviikon ottelun välistä. Joukkue saanee kuitenkin pelaajia takaisin kokoonpanoonsa, mutta varmuudella pelistä on sivussa loukkaantumisestä kärsivä kärkisentteri Oula Palve.

Hermeksen suurin ongelma kauden alussa on ollut niin ikään maalinteko. Kauden avauksessa RoKia vastaan kokkolalaiset vielä onnistuivat maalinteossa neljästi, mutta sen jälkeen on maalinteko ollut vaikeaa: Hermes onkin tehnyt ainoastaan 10 maalia alkukauden aikana. Piristystä nähtiin kuitenkin perjantaina, kun Hermes onnistui SaPKoa vastaan maalinteossa kolmesti.

Maalinteon lisäksi Hermeksellä on ollut ongelmia puolustuspelaamisessa. Hermeksen maaliverkko onkin heilunut tiuhaan, sillä viidessä ottelussa päästettyjä maaleja on kertynyt jopa 24.

Hermeksen puolustus vahvistui kuitenkin hiljattain uudella maalivahdilla, kun seura ilmoitti tehneensä sopimuksen Denis Godlan kanssa. Vielä nuori slovakki ei ole kuitenkaan pelannut. Perjantain kamppailussa SaPKoa vastaan torjuntavastuuta kantoi Sport-vahti Timo Niemi.

Lauantain kamppailuun Jukureilla on pienoinen energiaetu, sillä perjantaina mikkeliläiset saivat levätä, mutta Hermes pelasi SaPKoa vastaan Savonlinnassa. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko tällä vaikutusta ottelun kulkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle