Mehtimäen lauantaisaunassa haastaja Turusta

MESTIS / Ennakko
Janne Väyrynen on jyrännyt Mestiksen maalipörssin kärkeen.
TUTOn vieraspelireissu alkoi perjantaina Kajaanissa tappiollisissa merkeissä, mutta lauantaiksi tie käy Joensuuhun. Mehtimäellä odottaa uusi haaste: keskiviikosta saakka levännyt kovavireinen Jokipojat.

Kovassa vireessä on myös TUTO, sillä ennen perjantain Kajaanin-vieraspeliä takana oli kolmen ottelun voittoputki. Sen katkaisi Hokki, joka vei turkulaisnippua maalein 4−1.

Tulos ei kuitenkaan kerro kaikkea, vaan TUTO oli pelissä hyvin mukana.

− Pelin puoleen väliin meillä oli saumat ihan voittoonkin asti. Pienet asiat ja niiden loppuun vieminen ratkaisivat, TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen kertasi.

TUTOn alkukautta onkin leimannut tehottomuus. Joukkue on työllistänyt vastustajan maalivahtia hurjasti lähes joka kamppailussa, mutta vasta viime aikoina tulosta on alkanut syntyä.

Jopa koko ottelu voi kulminoitua joensuulaisten maalivahdipelin onnistumiseen. Lauantaina torjuntavuorossa on jälleen ykkösveskari Mikael Edelmann lupaavan Samuel Jukurin torjuttua keskiviikon SaPKo-kotiottelun.

Joensuulaisjoukkue onkin äitynyt kovaan vireeseen. Alla on kolmen ottelun voittoputki, ja kuudesta edellisestä pelistään se on hävinnyt vain yhden. Joukkue pystyi keskiviikkona SaPKoa vastaan koko joukkueen osalta hienoon esitykseen, mutta varsinkin ykkösvitja Janne VäyrynenSamu PitkänenJesse Paukku ihastutti kotiyleisöä.

Jokipoikien leirissä katsottiin turkulaisten keskiviikkoinen Peliitat-kotiottelu, ja päävalmentaja Ari Aaltosen silmiin pisti etenkin TUTOn hanakka paineistus.

− TUTO kääntää peliä nopeasti ja tulee kahdella pelaajalla kovin päälle, kun tilaisuus on. Lisäksi joukkueen ylivoima on vaarallista, joten pitää pyrkiä olemaan poissa boksista, "Turbo" Aaltonen pohtii verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Tuorein poissaolija kotijoukkueen osalta on hyökkääjä Heikki Puustinen, jonka tilalle nousee Teemu Nissinen. Puolustuksessa Iiro Mäntylä jää pienempään rooliin, ja flunssasta parantunut läpimurtoa rakenteleva Joni Muranen palaa Juuso Akkasen pakkipariksi.

TUTOn osalta tähtihyökkääjä Aki Keinänen joutui jättämään Kajaanissa päätöserän väliin.

Mehtimäki on ollut varsin ilkeä vierailupaikka turkulaisseuralle. Kahdestatoista edellisestä kohtaamisesta se on saalistanut vain yhden suoran voiton, loppiaisena 2012.

Seuraa Heitä

Olli-Pekka Heinimäki #14 |

Laitahyökkääjä

Ulvilasta ponnistava Heinimäki on kahden ottelun maaliputkessa. Alkukaudesta pisteitä on syntynyt muutenkin varsin mukavasti (2+4), ja viime kauden 12 pisteen ennätys jääneekin historiaan jo pian.

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

Vanha tuttu hyökkääjä pelaa lauantaina lainapestinsä toistaiseksi viimeisen ottelunsa. Blues-sopimuspelaaja on ollut mieluisa vahvistus varsin kokemattomaan hyökkäyskalustoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle