Jatkuuko murskalukemien tahti Mehtimäellä?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat saa olla tarkkana TUTOn maalivireen kanssa.
Tällä kaudella tasaisia keskinäisiä otteluita pelanneet Jokipojat ja TUTO iskevät yhteen lauantaina Joensuussa. Molempien viimeisimmissä otteluissa on nähty hurjia voittomarginaaleja suuntaan ja toiseen.

Ottelun kaksikosta heikommin on mennyt kotijoukkue Jokipojilla. Viime viikon keskiviikkona joukkue mureni SaPKon vieraana 7−1-tappioon, mutta tätä seurasi kahta päivää myöhemmin maukas kotivoitto Peliitoista lukemin 6−2. Keskiviikkona Jokipojat sai kuitenkin jälleen selkäsaunan, kun Hermes murjoi joensuulaiset lukemin 7−2.

TUTOlle viime ottelut ovat taas olleet hyvää maalintekoharjoitusta. Keskiviikkona turkulaiset murskasivat JYP-Akatemian peräti 9−3, ja eilen joukkue kaatoi IPK:n vieraissa 2−6.

Tällä kaudella Jokipojat ja TUTO ovat kohdanneet kolmesti, ja kaikki ottelut ovat päättyneet niukkoihin kotivoittoihin. TUTO on vienyt kahdesti ottelun nimiinsä Turussa ja Jokipojat kertaalleen Joensuussa.

Jokipojilla ryhtiliikkeen paikka

Sarjassa seitsemäntenä majaileva joensuulaisryhmä romahti rumasti Kokkolassa päätöserässä häviten sen 6−0. Joukkue pelasi kelpo pelin, mutta lukuisat yksittäiset virheet johtivat Hermeksen maaleihin. Lauantain otteluun haetaan sataprosenttista keskittymistä, jottei vastaava toistuisi.

− Se vaatii sen, että jokainen pelaaja keskittyy omaan tekemiseen. Meidän täytyy taistella ja pistää mentaalipuoli kuntoon, kuvasi Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen ottelun avainasioita verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Joukkueen vahvuuteen liittyy kokenut liigapelaaja Tuomas Huhtanen, ja laituri pelannee heti ykkösketjussa. Maalilla jatkaa Samuel Jukuria tuuraava, kahden ottelun visiittinsä päättävä Jere Myllyniemi. Muutoin sairastupa on joukkueella tyhjä.

TUTO löytänyt tehokkuutensa

Tukevasti sarjakakkosena majaileva TUTO saapuu vankalla itseluottamuksella Joensuuhun. Joukkueen peli näytti erittäin eheältä perjantaina Iisalmessa, ja 15 maalia kahdessa viime ottelussa on varmasti tuonut entisestään lisää rentoutta ratkaisuihin kentällä.

Tovereilla menee lujaa muutenkin, sillä joukkue on voittanut 11 viime ottelusta peräti yhdeksän. Ero sarjakolmoseen Hermekseen on turvallisesti jo 12 pistettä. Joukkueen viimeisin voitto Joensuusta on kuitenkin jo neljän vuoden takaa, joten helppo paikka Mehtimäki ei TUTOlle ole.

Turkulaisten riveistä puuttuu illan ottelusta rivipuolustajat Anssi Virkki ja Jere Karlsson. Tehohyökkääjä Timi Lahtinen on puolestaan sopimusseurassaan TPS:ssä paikkaamassa loukkaantumisia.

Seuraa Heitä

Tuomas Huhtanen #29 |

Laitahyökkääjä

Jesse Paukun korvaajaksi hankittu voimalaituri hyppää heti ensimmäisessä ottelussaan ykkösketjuun. Pääseekö tehoille heti debyytissään?

Tomi Wilenius #63 | Pyry

Keskushyökkääjä

Viime kaudella komeat 22 maalia tehneen maalitykin ruuti on ollut märkää tällä kaudella, mutta on osunut nyt kahdessa viime ottelussa. Löytääkö tulinen laukaus tolppien väliin lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle