Valtaavatko Giliati ja SaPKo ärjyluolan?

MESTIS / Ennakko
Jokipojilla on ollut viime aikoina niskalenkki SaPKosta.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat ja SaPKo kohtaavat viidennen kerran kuluvalla kaudella Mestiksen revanssiviikonlopun ensimmäisessä osassa. Voitot keskinäisistä kamppailuista ovat kauden aikana 3-1 Jokipoikien eduksi, mutta edellisessä kamppailussa SaPKo katkaisi erittäin pitkän tappioputkensa Jokipojille. SaPKon riveissä nähdään myös Liiga-tason kärkiosaamista.

Jokipojat on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan kotona Hokkia ja Peliittoja vastaan. Molemmista joensuulaiset nappasivat 3-1-voiton erittäin vahvasti samaa kaavaa noudattaneiden esitysten jälkeen. Ärjypaidat pelasivat kummassakin ottelussa erinomaiset ensimmäisen ja kolmannen erän, mutta toisessa erässä pelaaminen on ollut vaisumpaa.

− Olemme yrittäneet painottaa alkuviikon harjoituksissa sitä, että peliin pitäisi saada tasaisuutta. Ennen kaikkea näistä toisen erän notkahduksista pitäisi päästä eroon, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

− Tietysti näissä on varmasti ollut vähän hyvänolontunnettakin, kun ensimmäiset erät ovat olleet niin hyviä.

Jokipojat on tällä hetkellä muutenkin erinomaisessa iskussa. Kuntopuntarin kärkijoukkue on hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan vain kaksi ja noussut jo viidenneksi sarjataulukossa. Vain SaPKo ja KooKoo ovat onnistuneet kaatamaan Joensuun ylpeyden kotikaukaloissaan.

SaPKo aloitti vuotensa neljän ottelun voittoputkella, mutta kaksi edellistä vääntöään se hävisi TUTOn ollessa ensin Savonlinnassa vahvempi niukoin 0-1-lukemin ja Hokin kaadettua pässipaidat kotonaan numeroin 5-2.

Maalinteko on jälleen noussut puheenaiheeksi sarjassa vähiten maaleja ottelua kohden tehneen sarjajumbon kohdalla. SaPKo on tehnyt 2,24 maalia per ottelu, kun esimerkiksi revanssiviikonlopun vastustajan Jokipoikien vastaava lukema on 2,95. TUTOa vastaan SaPKo jäi nollille ja Hokkia vastaan sillä oli paikkoja tehdä enemmän kuin kaksi osumaa.

− Jos tuhlaa tuollaisen määrän paikkoja, mitä mekin tänään saimme, niin lopputulos on yleensä tällainen, kommentoi pettynyt SaPKo-luotsi Janne Sinkkonen Hokki-kamppailun jälkeen Kiekko.Itä-Savolle.

Jokipoikien kokoonpano ei ole muuttunut suuntaan eikä toiseen edellisistä peleistä. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella hyökkääjät Otto Karvinen, Jesse Paukku ja Oula Uski sekä viimeistä ottelua neljän ottelun pelikiellostaan kärsivä Otto Karvinen.

SaPKo puolestaan saa revanssiviikonlopuksi todellisen supervahvistuksen, kun pari kuukautta sivussa ollut ja ennen marraskuista loukkaantumistaan 25 Liiga-ottelussa tehot 4+11=15 summannut vikkelä SaiPa-laituri Stefano Giliati liittyi viikonlopuksi seuran vahvuuteen.

Seuraa Heitä

Sebastian Kauppila #4 |

Puolustaja

Vähälle peliajalle jäänyt puolustaja on pelannut vieraalla tontilla hyökkääjänä varsin mallikkaasti. Vastuuta väärällä paikalla on tullut kivasti ja mies jatkaa samalla paikalla hyökkääjien loukkaantumisten vuoksi.

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Kuinka puuttuva pelituntuma vaikuttaa Mestis-tasolle supervahvistukseksi laskettavan 26-vuotiaan kanadalaisen otteisiin? Jos pääsee kunnolla mukaan peliin, saattaa kaataa Jokipojat lähes yksin.

» Lähetä palautetta toimitukselle