Ottaako Jokipojat jälleen niskalenkin SaPKosta?

MESTIS / Ennakko
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokipojat oli vahvempi.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Joensuussa nähdään keskiviikkona Mestiksen hegemoniakamppailu, kun seitsemäntenä sarjassa majaileva joensuulainen Jokipojat saa vieraakseen sarjajumbona kyntävän Savonlinnan Pallokerhon.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kamppailu Savonlinnassa päättyi numeroiden valossa Jokipoikien selkeään 4-1-voittoon, mutta joukkueiden kohtaamisille tyypilliseen tapaan ottelu oli kolmanteen erään asti tasaista, jopa kotijoukkueen hallinnassa ollutta kiekkoa.

Jos SaPKo haluaa keskiviikkona pisteitä mukaansa Mehtimäeltä, täytyy sen pystyä pelaamaan laadukasta kiekollista peliä joensuulaisten kovan kotipaineen alla ja hyödyntää maalintekopaikkansa. Puolustus- ja maalivahtipeli on pässipaidoilla ollut koko kauden kunnossa.

Jokipojat on alkukaudella napsinut pisteitä mukavalla keskiarvolla, vaikka peli onkin toisinaan ollut ailahtelevaa katseltavaa. Sarjakakkoseen Vaasan Sportiin Jokipojilla ei kuitenkaan ole matkaa kuin kolme pistettä ja se lähtee otteluun SaPKoa vastaan selkeänä suosikkina.

Jokipojat lähtee otteluun mukavasta terveystilanteesta, sillä kokoonpanosta on varmuudella sivussa vain latvialaishyökkääjä Elvijs Biezais. Uutena nimenä ärjylauman hyökkäykseen liittyy Kärpistä lainattu Tomi Körkkö.

Myös SaPKon terveystilanne on positiivinen, sillä joukkue saa viimein takaisin kokoonpanoonsa kapteeni Anssi Virkin, joka on urallaan kärsinyt valitettavan monista loukkaantumisista. Myös HPK:sta lainattu Jaakko Turtiainen jatkaa joukkueessa. Maalilla aloittaa Jokipoikia niin Mestiksessä kuin alle 20-vuotiaiden SM-sarjassakin edustanut Timo Niemi.

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Sai Peliitat-ottelussa viimein maalitilinsä auki takomalla kaksi osumaa. Maalinteko-ongelmissa rypevä SaPKo tarvitsee kipeästi eturivin pelaajiensa - Nuutinen mukaan lukien - esiinmarssia. Nousi taannoisessa pudotuspelisarjassa joensuulaisyleisön "suosikiksi" ja saa aina osaakseen ylimääräistä huomiota joensuulaisfaneilta.

Tomi Körkkö #21 |

Laitahyökkääjä

Kärpät-laina pelaa ensimmäistä peliään Joensuussa. Onko vikkelä laituri jo sopeutunut joukkueeseen ja kuinka suuren roolin nappaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle