Jokipojille kahdeksas peräkkäinen kotivoitto?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat on pitänyt vastustajat ahtaalla kotikaukalossaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat koittaa jatkaa vahvaa kotivirettään keskiviikkona, kun Joensuussa aina tunteita herättävä SaPKo palaa jälleen kerran ärjyluolan valoihin.

Joukkueet kohtaavat jo kahdeksannen kerran runkosarjan aikana. Aikaisemmat ottelut ovat menneet Jokipoikien nimiin voitoin 5-2 ja pistein 14-7, mutta edellisen kamppailun voitti keskiviikkoillan vierasjoukkue SaPKo.

− Nyt meillä on alla häviö edellisestä keskinäisestä pelistä ja lisäksi tappio TUTO-pelistä lauantaina. Jos tässä tilanteessa ei nälkää löydy, pitää ruveta miettimään, onko oikeassa lajissa mukana, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

− SaPKo pelaa hyvää kiekollista peliä. Meidän pitää puolustaa hyvin, mutta toisaalta myös hyökätä aktiivisesti.

Hyvässä vireessä oleva Jokipojat hävisi edellisen ottelunsa tiukan väännön jälkeen TUTOlle, mutta kymmenestä edellisestä ottelustaan se on silti haalinut seitsemän voittoa. Kotikaukalossaan se on huikeassa seitsemän ottelun voittoputkessa, edellisen kotitappion tultua joulun alla sarjakärki Vaasan Sportille.

Tammikuun viimeisenä päivänä pelatussa LeKi-ottelussa Lempäälässä Jokipoikien suoritus oli erittäin tasapainoinen ja se johtikin 1-3-vierasvoittoon. Seuraavana päivänä pelatussa TUTO-ottelussa se puolestaan pelasi heikon päätöserän ja TUTO myös ratkaisi ottelun ottelun edukseen viimeisellä minuutilla.

SaPKo lähtee otteluun allaan raskas tappio sarjataulukkoa tarkastellessa sen pahimmalle viholliselle, LeKille. SaPKo johti ottelua kolmanteen erään mentäessä, mutta LeKin kaksi pikamaalia kolmannen erän alkuun riittivät kolmen pisteen ryöstämiseen Savonlinnasta. 

Juuri karsintaviivan yläpuolella seisova LeKi on nyt kuusi pistettä kaksi peliä vähemmän pelannutta SaPKoa edellä. Ennen LeKi-tappiota pässipaidoilla olivat alla voitto Jokipojista ja jatkoaikavoitto KooKoosta.

Jokipoikien kokoonpanossa ei tapahdu paljon muutoksia. Markus Nutivaara palasi Kärppien riveihin ja Oula Uski sekä Jesse Paukku miehittävät edelleen sairastupaa. Maalilla aloittaa kovavireisen Dan Spencen sijaan kakkosveskari Mikael Edelmann.

SaPKon kokoonpano sen sijaan elää, sillä se lainasi viikonlopun peleihin Suomi-Sarja-joukkue Keuruun Pallosta kaksi joukkueen tehomiestä. Kauden aikana jo kaksi ottelua pässinutussa pelannut ja KeuPan toiseksi paras pistemies Taneli Maasalo sekä saman joukkueen kolmanneksi paras pistemies Juuso Mörsky vahvistavat SaPKoa. Muuten odotettavissa ei ole enempää muutoksia.

Seuraa Heitä

Edgars Dikis #22 |

Puolustaja

Alkuvaikeuksien jälkeen ottanut isompaa roolia joukkueessa ja alkaa olla luotettava palanen myös erikoistilanteissa.

Anssi Köykkä-Luopa #56 |

Laitahyökkääjä

Ensimmäinen peli meni totutellessa, mutta pystyykö 195-senttinen järkäle horjuttamaan Jokipoikien puolustusta?

» Lähetä palautetta toimitukselle