Jokipojat yrittää pudottaa SaPKon maanpinnalle

MESTIS / Ennakko
Savonlinnalaiset ovat mukavassa nousukunnossa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat ja SaPKo kohtaavat keskiviikkona Mehtimäellä jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Sarjajumbon paikalta ylös kivunnut SaPKo hakee ensimmäistä voittoaan joensuulaisista.

Joukkueiden tämän kauden molemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin fyysisiä, eikä ulosajoiltakaan ole vältytty. Edellisessä kamppailussa Joensuussa SaPKo oli napata makean vierasvoiton arkkivihollisestaan, mutta Jokipoikien hyökkäyspeli oli tuolloin laadukkaampaa. Jokipoikien kakkosvalmentaja Jouni Varis uskoo, että edellisistä väännöistä poiketen keskiviikkona ei ylilyöntejä nähdä.

– Siellä voi olla ollut tiettyjä taistelupareja. Uskon, että molempien joukkueiden pelaajat ovat nyt tiedostaneet sen, että ylilyönteihin ei ole varaa, kun aletaan puhua voittamisesta, kommentoi Varis verkkolehti Mehtimäkeläiselle.

– SaPKon vaarallisuus on tunnistettu kyllä jo tässä maanantain ja tiistain aikana. Joukkueen kanssa odotamme keskiviikkoiltaa vesi kielellä. Uskon, että tulee vähän erilainen peli kuin edellisistä SaPKo-otteluista.

Jokipojat on aloittanut kautensa mukavasti. Seitsemäntenä sarjassa olevalla ärjylaumalla on pelattuja otteluita järjestään yhdestä kolmeen lähes kaikkia vähemmän, mutta silti esimerkiksi kolmantena oleva KooKoo on vain viiden pisteen päässä.

SaPKon kauden alku oli puolestaan pisteiden valossa surkea, mutta viimeaikaisten otteiden myötä tavoitteeksi asetettu pudotuspelipaikkakaan ei ole millään tavalla utopiaa. Viime lauantaina sarjakärki TUTOn kaataneelle pässilaumalle voitto viime vuosina "pääviholliseksi" muodostuneesta Jokipojista saattaisi olla jopa sarjakärjen kaatamista maukkaampi.

Keskiviikkona Jokipoikien kokoonpano on lähes paras mahdollinen, sillä sairastuvalla on ainoastaan hyökkääjä Elvijs Biezais. SaPKon vastaava on hieman surullisempaa katsottavaa, sillä poissa ovat ainakin Oskar EssénMika Hyvärinen ja lauantaisessa TUTO-pelissä loukkaantunut Eetu-Ville Arkiomaa. Lainamies Ville Järveläinen puolestaan kutsuttiin takaisin HPK:n vahvuuteen, mutta tilalle tuli SaiPa-hyökkääjä Roope Hämäläinen.

Seuraa Heitä

Roope Hämäläinen #28 |

Keskushyökkääjä

Tuoko lainamies lisäarvoa hyökkäyspäähän?

Joona Manninen #41 |

Keskushyökkääjä

Teki edellisessä keskinäisessä kaksi maalia ja antoi ottelun jälkeen provosoivia kommentteja SaPKosta sanomalehti Karjalaiselle. Mitä mies keksii keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle