Viimeisiä oljenkorsia jaossa – Mika Noronen LeKin maalilla

MESTIS / Ennakko
Oula Uski mursi tammikuussa Mehtimäellä LeKi-puolustuksen.
Voittoputkensa katkaissut Jokipojat saa perjantai-iltana vieraakseen LeKin, joka tähtää vahvasti punnertamaan pois karsijan paikalta. Kummallakin joukkueella on riveissään mielenkiintoisia tuoreita vahvistuksia.

Rissasen paluu

Jokipojat saa perjantain otteluun mielenkiintoisen vahvistuksen, kun puolustaja Eppu Rissanen palaa ärjypaitaan. Nurmeksen Seppojen kasvatilla on allaan yli vuoden tauko tosipeleistä, ja hän tekee samalla Mestis-debyyttinsä. Ainoat miesten pelit ovat viime kaudelta Suomi-sarjasta joensuulaisten paidassa.

− Eppu pelaa Juuso Akkasen parina, päävalmentaja Ari Aaltonen suunnittelee verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Joensuulaisten tavaramerkiksi kauden aikana muodostunut tiivis puolustuspeli. Esa Lehikoisen lähtö liigajäille haavoitti ärjypaitojen puolustusta pahastikin, ja keskiviikkona Jukureita vastaan myös Elmeri Laamanen ja Santeri Arousva olivat poissa. Arousva tosin palaa kehiin perjantaiksi.

Debytantit vakuuttivat

LeKin osalta siirtorajalla tehdyt hankinnat osoittautuivat ainakin keskiviikon TUTO-ottelussa hyvin: Jimi Palanto, Jussi Korvakangas ja Sami Kaislehto saivat valmennukselta kehuja. TUTO-kotivoiton myötä LeKi sai tappioputkensa katki, mikä on henkisesti iso juttu.

− Palanto pääsi kokoajan paremmin peliin sisälle, Korvakangas pelasi jämäkän pelin ja Kaislehto suoritti muutaman todella tärkeän taklauksen, kertasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Mehtimäellä kehissä saatetaan nähdä kaikkein nimekkäin siirtorajan hankinnoista, maalivahti Mika Noronen.

Vahvasti punamustissa merkeissä

Joukkueiden kolme aiempaa kohtaamista ovat menneet Jokipoikien nimiin. Lempäälän-kohtaamisissa Jokipojat oli parempi yhden maalin erolla, kun taas tammikuun alussa varsin heiveröinen LeKi kaatui Mehtimäellä selvin 4−0-lukemin.

Joensuulaiset lähtevät myös perjantain kotipeliinsä suosikkina.

Seuraa Heitä

Eppu Rissanen #42 |

Puolustaja

Paluu tositoimiin yli vuoden tauon jälkeen. Vakuutti viime kaudella Suomi-sarjassa, mutta miltä Mestis-vauhti tuntuu?

Jimi Palanto #19 |

Hyökkääjä

Viime hetkillä tehdyllä siirrolla LeKiin siirtynyt rullakiekkotähti esitteli taitavia käsiään jo debyytissään. Joensuu tuli Palannolle viime kaudella tutuksi, sillä hän pelasi silloisessa seurajoukkueessaan HC Satakunnassa Suomi-sarjan välieriä Jokipoikia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle