Aukeaako KJT:n peli?

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Joensuussa nähdään todella tärkeä Mestiksen karsintasarjan toisen kierroksen kamppailu, kun vastakkain asettuvat kotijoukkue Jokipojat ja järvenpääläinen KJT. Molemmilla joukkueilla on alla tappio avauskierrokselta: KJT hävisi yllättäen Kirkkonummen Salamoille lukemin 1-5, ja Jokipoikien kohtaloksi koitui 3-6-tappio Mestiksen jumbo Uudenkaupungin Jää-Kotkia vastaan. Mestis-paikkojen kannalta lauantainen kamppailu onkin todella tärkeä, sillä hävinnyt joukkue joutuu selkä seinää vasten samalla kun voittava joukkue pysyy vielä hyvin kuvioissa mukana.

Molempien joukkueiden peli oli keskiviikon avauskierroksella pahasti sekaisin. KJT pelasi kauden huonointa kiekkoiluaan, ja mailaa puristettiin aivan liikaa. Pelistä puuttui se rauhallisuus, jota vaaditaan hyvien maalipaikkojen rakenteluun. Altavastaajan asemasta peliin lähtenyt Kirkkonummen Salamat rankaisikin paikoista hyvällä teholla, eikä jättänyt mitään selittyjen sijaa taottuaan taululle tylyt 1-5-lukemat.

Järvenpääläisistä kukaan – ei edes yleensä suoritusvarma maalivahti Jaakko Suomalainen – pystynyt pelaamaan omalla tasollaan. Tilannetta pahensi se, että ketjukoostumukset oli laitettu uuteen uskoon päävalmentajana debytoineen Jan Lehden toimesta. Lauantaina onkin mielenkiintoista nähdä, palataanko vanhoihin ja tuttuihin kokoonpanoihin; esimerkiksi kapteeni Jaska Vilen oli keskiviikkona täysin pimennossa – eikä varmasti vähiten sekoitettujen ketjujen vuoksi.

Jokipojat kaatui saappaat jalassa ottelussa UJK:ta vastaan. Mestiksen jumbosijaa koko runkosarjan läpi pitänyt uusikaupunkilaisjoukkue on toki saanut peliään paremmin uomiinsa, joten Jokipoikien tappio ei tullut suurena yllätyksenä. Uudessakaupungissa joensuulaisten avainpelaajia olivat puolustajat: raamikas Arttu Käyhkö viimeisteli kaksi joukkueensa kolmesta osumasta ja Miika Haapala avusti nakuttelemalla kaksi maalisyöttöä.

UJK-ottelussa joensuulaisten maalilla häärinyt Marko Mäkkeli oli suhteellisen epävarma, ja pudotteli kiekkoja. Lauantaina yhdeksi avaintekijäksi tuleekin nousemaan joukkueiden maalivahtipeli: avauskierroksella sekä Mäkkeli että Suomalainen epäonnistuivat, joten valmentajat saattavat herätellä joukkueitaan laittamalla maaleille uudet miehet.

Järvenpääläisten kakkosvahti Jaakko Valkama on esittänyt armeijan jälkeen kunnon harjoittelun makuun päästyään varsin hyviä otteita, mutta ei kuitenkaan ole täysin vakuuttanut – välillä sattuu helpon oloisia lipsahduksia. Luukkuvahtina keskiviikkona häärinyt Jokipoikien luottovahti Pekka Mäkitalo voisi myös tuoda tarvittavaa varmuutta joensuulaisten puolustuspäähän.

Selvänä ennakkosuosikkina karsintasarjaan lähtenyt KJT lienee Jokipoikiakin vastaan hienoinen ennakkosuosikki. Pahasti epäonnistunut Salamat-ottelu ja pitkä Joensuun-matka saattavat kuitenkin tasoittaa puntteja. Joka tapauksessa järvenpääläisillä lienee otteluun lähdettäessä enemmän paineita; edellisottelun sekava peli ei varmasti ainakaan lisää itseluottamusta. Karsintasarjan otteluissa pienet asiat ratkaisevat, joten kummankaan joukkueen voitto ei olisi yllätys. Mikäli Jokipojat tekee ottelun avausmaalin, on se todella vahvoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle