KeuPa haastamaan Jokipoikia vierasvoitto allaan

MESTIS / Ennakko
Jokipojat koittaa kammeta KeuPan toistamiseen nurin.
Jokipojat saa keskiviikkona vieraakseen KeuPan, joka onnistui rutistamaan kauden ensimmäisen vierasvoittonsa varsinaisella peliajalla lauantaina JYP-Akatemiasta. Syksyllä KeuPan jo kertaalleen voittanut kotijoukkue ei kuitenkaan aio päästää vieraita helpolla.

Jokipoikien kotiotteluiden tuska jatkui revanssiviikonlopun lauantaina Hermeksen vietyä kaikki kolme pistettä Kokkolaan. Yhdeksästä kotiottelusta saldona on yhdeksän pistettä. Kotijoukkueen ainoa kolmen pisteen kotivoitto on juuri KeuPasta alkusyksyltä lukemin 2−1 ja ärjypaidat lähtevät nyt uusimaan tätä temppua.

Kotiluolassaan sarjakolmonen Jokipojat on pitkälti hallinnut otteluita, mutta tietynlainen tappajan vaisto on jäänyt puuttumaan tärkeillä hetkillä. Voitto varsinaisella peliajalla pitkän tauon jälkeen voisi avata joukkueen henkisen lukon.

Jumbosijalta löytyvän KeuPan vieraspelaaminen on parantunut kauden edetessä. Ensimmäiset neljä koitosta tuottivat pelkkiä tappioita, mutta viidestä edellisestä vierasottelusta joukkue on napannut kolme voittoa. Hermes ja JYP-Akatemia kaatuivat lokakuussa voittolaukauskisassa ja viime lauantaina sotasaaliiksi jäi viimein kolme pistettä Jyväskylästä.

Myöskään kotipeleissä KeuPalla ei ole kulkenut aivan odotetusti ja kolmen pisteen voitot ovat olleet kortilla yritteliäällä Ville Niemisen joukkiolla.

− Kaksi kuukautta on mennyt yli lasketun ajan siitä, kun viimeksi voitimme varsinaisella peliajalla. Kaikki on ollut vastaan: tuomarit, onni ja kotikaukalo. Saha on puoltanut pahasti, mutta pitää muistaa, että saha on kuitenkin ollut kädessä, totesi Nieminen Suur-Keuruussa voitokkaan Akatemia-pelin jälkeen.

Jokipojat on ottelussa luonnollisesti suosikki, mutta kotijoukkueessa tiedostetaan KeuPan olevan kaukana heittopussista.

− Marginaalit ovat tosi pienet. Kun katsoo tuloksia, niin ei siellä ole yhtään murskavoittoja. Ihan ykkösvoittoja, maalin pelejä, pohti Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen tulevasta vastustajasta verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Kotijoukkueen maalilla ottelussa aloittaa tällä kaudella voitokkaasti torjunut Samuel Jukuri. Sen tarkemmin joukkueet eivät kuitenkaan olleet tiistai-iltaan mennessä ilmoittaneet kokoonpanoistaan.

Seuraa Heitä

Jesse Paukku #16 |

Laitahyökkääjä

Armeijakiireiltään vaihtelevasti otteluihin kerkeävä Paukku on väläytellyt erinomaisia otteita viime aikoina. Sähäkkä laituri osui Hermestä vastaan kahdesti ja tuntui kerkeävän ajoittain joka paikkaan luistelullaan.

Juuso Mörsky #77 |

Laitahyökkääjä

Luotettava teholaituri on saanut alkukauden jälkeen juonesta kiinni ja on takonut tehopisteitä viime aikoina piste per peli-tahdilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle