Jukurit uusin opein Joensuun vierailulle

MESTIS / Ennakko
Antti Pennanen tekee debyyttinsä jukurivalmentajana.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokipoikien ja Jukureiden väliset kamppailut ovat olleet viime aikoina varsin selvää pässinlihaa, eikä illan isännille niissä ole paljon sanan sijaa jätetty. Tällä kertaa kaikki on kuitenkin toisin, sillä Jukureiden vieraspelaaminen kangertelee. Myös Jokipoikien vahva puolustuspelaaminen, sekä Mikael Ruohomaa ja Sami Blomqvist aiheuttavat varmasti päänvaivaa debyyttinsä Jukureiden ruorissa tekevälle Antti Pennaselle.

Kotijoukkue Jokipojat lähtee illan kamppailuun tappio allaan, sillä se kärsi lauantaina vieraskentällä 3−2-tappion voittomaalikisassa Sportille.

Jokipojat on ollut myös viime aikoina aavistuksen ailahteleva joukkue, sillä edelliset neljä kamppailua ovat edenneet sarjalla voitto-tappio-voitto-tappio, joten olisiko keskiviikkoiltana jälleen voiton vuoro?

Voiton mahdollisuuksia parantaa se tieto, että joensuulaisten reppuun on näiden pelien aikana tehty ainoastaan kuusi maalia, eli oma pää on pysynyt melko hyvin puhtaana.

Jokipojat saa myös lisävahvistusta puolustuspäähän vanhan tutun muodossa, kun viime keväänä ärjypaitojen maalia vartioinut Timo Niemi tulee HPK:sta kolmen ottelun mittaisella lainasopimuksella paikkaamaan loukkaantunutta Mikael Edelmannia.

Jobinpostia puolestaan ärjypaitojen puolustukseen saattaa tuoda Vaasassa alkulämmittelyssä loukkaantunut Esa Lehikoinen, jonka pelaaminen illan kamppailussa on epävarmaa.

Vastaavasti hyökkäyspään tehot ovat levänneet pitkälti Mikael Ruohomaan (11+25) ja Sami Blomqvistin (15+16) harteilla, sillä seuraavaksi tehokkain pelaaja on tšekkihyökkääjä Jakub Sramek 9+7-tehoillaan. Ratkaisijaosaston kapeus saattaa siis muodostua ongelmaksi pelejä ratkottaessa, vaikka omiin ei montaa menisikään.

Myöskin se tosiasia, että Jukurit on vienyt nimiinsä joukkueiden 13 edellistä keskinäistä kohtaamista, puhuu vahvasti vierasvoiton puolesta.

Katkeaako synkkä vierasputki?

Jos on ollut isäntien otteet vuoristorataa viime aikoina, on sitä ollut myös vieraiden peli.

Edellisviikolla keskiviikkona Sport kylvetti jukurilaumaa lukemin 6−0. Perjantaina puolestaan Jukurit esitti yhden kauden parhaimmista esityksistään ja nappasi 5−4-voiton HCK:sta, mutta lauantaina väsynyt mikkeliläisryhmä ei kyennyt enää haastamaan KooKoota, vaan pisteet jäivät Sumulaaksoon lukemin 3−1.

Uudet tuulet ovat kuitenkin puhaltamassa mikkeliläisryhmän yllä, kun joukkue ilmoitti maanantaina pestanneensa KalPan apuvalmentajana alkukaudesta toimineen Antti Pennasen uudeksi päävalmentajakseen. Monipuolisena valmentajana pidetyllä Pennasella onkin nyt näytönpaikka päävalmentajana, kun hän asettuu ensimmäistä kertaa Jukureiden penkin taakse keskiviikkoiltana.

Vaikka Jukurit onkin ollut Jokipojille todellinen mörkö, niin tällä hetkellä Jokipoikien voitonmahdollisuudet ovat hyvät. Jukurit on nimittäin kuluvan kauden vierasotteluistaan onnistunut kerämään vain 1,19 pistettä per ottelu ja kolme edellistä vieraspeliä ovat päättyneet tappioon. Nähtäväksi jää onnistuuko Pennanen omilla ohjeillaan saamaan heti alkuun tappiolliset vierasotteet voittoisiksi?

− Joensuussa vaaditaan sitä meidän omaa ilmettä. Pitää pystyä pelaamaan nopeasti molempiin suuntiin, pohti kakkosvalmentajan hommissa jatkava Timo Turunen joukkueen kotisivuilla.

− Siellä [Joensuussa] on otettava iso harppaus, että palataan voittojen tielle, totesi Turunen.

Myös uuteen valmentajakollegaansa Turunen vaikuttaa tyytyväiseltä:

− Jäällä on menty kovaa ja hyvältä näyttää, kehaisee Turunen.

Jukureiden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Toni Hyvärinen, Jani Forsström ja Joonas Kalliola. Näistä kolmesta Hyvärisen kausi on suurella todennäköisyydellä ohi, kun taas kaksi muuta saatetaan nähdä kehissä jo vuodenvaihteen jälkeen.

KooKoo-ottelun huilannut Patrik Lostedt puolestaan palaa sarvipäiden riveihin ja ottaa Ville Paalasen paikan nelosketjun laidassa.

Jokipojilta ovat poissa Saku Mäenalanen sekä päävalmentaja Mikko Haapakoski, jotka ovat nuorten maajoukkueen mukana. Puolustuspäästä ovat poissa Esa Lehikoinen ja kärppälaina Markus Nutivaara. Hyökkäyspäästä ovat Mäenalasen lisäksi poissa viime viikolla loukkaantuneet Raimonds Vilkoits ja Jesse Paukku. Maalivahti Mikael Edelmann on loukkaantunut, joten kolmen pelin ajaksi hankittu HPK-laina Timo Niemi on luukkuvahtina. Janne Niva ottaa paikan ykköskentän laidasta.

Seuraa Heitä

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Jokipoikien sisäistä pistepörssiä komeilla 11+25-tehoilla johtava taiteilijaluonne on yksi sarjan parhaista pelaajista. Muodostaa ketjukaverinsa Sami Blomqvistin kanssa tutkaparin, jonka kanssa jukuripuolustus saa olla varuillaan jatkuvasti.

Niko Laakkonen #23 |

Laitahyökkääjä

KalPa-kasvatti on laukonut kuluvan kauden aikana jo 11 täysosumaa. Edellisellä Joensuun vierailulla iski kaksi maalia ja samaa toivotaan myös keskiviikkoiltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle