Jokipoikien kotiavauksessa massiivinen haaste

MESTIS / Ennakko
Jukurit on ollut Jokipoikien niskan päällä iät ajat.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipoikien kauden kotiavaus ei voisi kinkkisempää vastustajaa saada, sillä perjantaina Mehtimäelle luistelee Mikkelin Jukurit. Mestarisuosikki nimittäin on voittanut viisitoista edellistä kohtaamista.

Jokipoikien paluu Mestis-kaukaloihin jätti maukkaan pisteen plakkariin, sillä vierasottelu Kajaanissa päättyi 5−4-rankkaritappioon. Jokipojat johti ottelua jo 0−3, mutta siitäkin huolimatta vieraspiste on arvokas.

Onnistujia löytyi etenkin ykkösvitjasta, sillä Janne Väyrynen osui kahdesti ja Ossi Pellinen haali pinnat 1+2. Toisaalta puolustuspeli on edelleen hurjan haavoittuvaista. Joensuulaisleirissä saadaankin olla tarkkana, jotta Jukureiden tasoinen tähtisikermä saadaan pidettyä kurissa.

− Kova iltapuhde tulee taas olemaan, ja haastajana lähdemme matkaan. Jukurit on todella laadukas joukkue. Yritämme saada puolustuspelaamiseemme lisää nöyryyttä. Oman pään puolustuspelissä tulee olla tarkempana kuin Kajaanissa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen tuumii verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jukurit lähtee perjantain vääntöön selvänä suosikkina, vaikka mikkeliläisten avausottelu ei mennytkään ruusuilla tanssien. SaPKo kävi nipistämässä Kalevankankaalta kaksi pinnaa niin ikään voittolaukausten jälkeen. Mikkeliläisten otteet paranivat illan mittaan, ja ottelu pysyi tasaisissa lukemissa lähinnä mikkeliläispelaajien henkilökohtaisten virheiden kautta, joista SaPKo rokotti kahdella täysosumalla.

Peräti viisitoista joukkueiden viimeisintä kohtaamista ovat päättyneet mikkeliläisten juhliin. Edellisen kerran Jokipojat on poistunut kaukaloista voittajana kevään 2012 pudotuspeleissä.

Rutkasti tuttuja

Jokipoikien kokoonpanossa nähdään hienoisia muutoksia, kun Kajaanissa loukkaantunut Ville Silvast tekee tilaa Joonas Larinmaalle ja puolustuspäässä Joni Murasen korvaa avausottelusta puuttunut Joel Olkkonen.

Mikkeliläismiehistön kokoonpano pysynee suurin piirtein ennallaan. Vilho Virmavirta ja Erno Ripatti saattavat saada paikan kokoonpanossa.

Joukkueissa nähdään pitkä liuta tuttuja pelimiehiä. Jokipoikien riveistä peräti neljä pelaajaa edusti viime kaudella Jukureita (Väyrynen, Elmeri Laamanen, Roope Hämäläinen, Juuso Akkanen). Hämäläinen ei pelaa perjantain kamppailussa. Akkaselle ottelu taas on Mestiksessä jo 400:s.

Jukureista taas Mehtimäellä muistetaan etenkin Roope Ranta.

Seuraa Heitä

Joel Olkkonen #62 | Kärpät

Puolustaja

Debytoi Mestiksessä perjantaina. Hanakasti nouseva puolustaja on vielä katsomaton kortti tällä tasolla, mutta ainakin viihdearvo on taattu. Oikealta ampuvalla hyvinkääläisellä on ainekset läpimurtoon, mikäli puolustuspäässä pysyy pää viileänä.

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Syksyn tähtihankinta ei ole vielä vakuuttanut mikkeliläisiä. Palaa nyt vanhaan kotikaukaloonsa. Sytyttäisikö Mehtimäki taitoniekan?

» Lähetä palautetta toimitukselle