Aatu Hämäläinenkin janoaa jo kauden ensimmäisiä vieraspisteitä.

Antti Varonen

IPK revanssi mielessä Mehtimäelle

Viime lauantaina Iisalmessa kohdanneet IPK ja Jokipojat iskevät jälleen keskiviikkona yhteen Joensuussa. Ensimmäisessä kohtaamisessa 2-5-kotitappion kärsinyt Iisalmen Peli-Karhut lähtee revanssihengessä metsästämään kauden ensimmäisiä vieraspisteitään.

Suomi-sarjasta toisilleen tuttu parivaljakko IPK ja Jokipojat kohtasivat menneenä lauantaina ensi kerran Mestis-tasolla. Siihen mennessä vain SaPKolle kotikaukalossa hävinnyt IPK joutui nöyrtymään erinomaisen ottelun pelanneelle Jokipojille lukemin 2−5.

Perättäisten kohtaamisten myötä vastustajan pelityylit ovat varmasti molemmilla tuoreessa muistissa. Merkittävä muutos otteluiden välillä koetaan, kun Iisalmen pieni 58m x 27m −kokoinen kaukalo vaihtuu nyt Mehtimäen suurempaan kaukaloon, jonka koko on 60m x 30m.

− Meidän osalta peli ei muutu. En toki tiedä, miten IPK suhtautuu, kun he tulevat meidän lentokentälle. Vaikea sanoa, uskaltaako IPK paineistaa siellä samalla tavalla kuin kotonaan, arvuutteli Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jokipojat huimassa syysvireessä

Erinomaisesti alkukauden pelannut Jokipojat on kivunnut sarjataulukossa jo toiseksi. Sarjassa eniten maaleja tehneen joensuulaisryhmän ainoa tahra kotikaukalossa on Hermekselle koettu jatkoaikatappio.

Joukkueen terveystilanne on hyvällä mallilla, mutta vielä tiistaina oli epävarmaa ovatko puolustaja Joni Muranen ja Teemu Nissinen pelikuntoisia keskiviikkona. Vain loppukauden huilaava Ossi Pellinen on varmasti poissa kokoonpanosta.

Ärjypaitojen tukipilareiksi ovat alkukaudella nousseet pistepörssin kärkisijoilla keikkuvat Lauri Huhdanpää ja Oula Uski. Molemmat hyökkääjät porskuttavat kuuden ottelun pisteputkessa.

Vieraspisteet tiukassa myös tällä kertaa

IPK:n vierasotteluista on kehkeytynyt todellinen tuskien taival. Joukkueen maalisuhde neljästä vierasottelusta on 4−16, ja iisalmelaisten pistesaldo vieraissa on toistaiseksi pyöreä nolla.

Vierailla on Mestikseen potentiaalinen joukkue, mutta joukkueen pelaajista ei ole vielä löytynyt selkeää pelillistä vastuunkantajaa. Ongelmasta viestii myös se, että Janne Katosalmi on ainoa IPK-pelaaja, joka on onnistunut tekemään yli kaksi maalia tällä kaudella.

− Keskiviikkona kohdataan uudestaan. Tehdään omat läksymme tästä, ja lähdetään hakemaan vierasvoittoa Joensuusta, julisti päättäväinen IPK-valmentaja Jukka Niiranen lauantain kamppailun jälkeen.

Seuraa Heitä

Oula Uski #12 | Jokipojat

Laitahyökkääjä

Romuluinen laitahyökkääjä on yksi joensuulaisten kovimmista yllättäjistä tällä kaudella. Hurjalla itseluottamuksella pelaava Uski on jo tässä vaiheessa kautta laittanut Mestiksen kauden piste-ennätyksensä uusiksi. Härkämäinen laituri on vaikeasti pidettävä maalin edustalla.

Juha Virtanen #22 | IPK

Laitahyökkääjä

Parhaimmillaan ilmiömäinen syöttökone on niitä pelaajia, joiden mukana IPK nousee tai kaatuu. Tarjoilee kiekkoa tarkasti lapaan, mutta tarvitsee tällä hetkellä ketjukavereiltaan kliinisempää viimeistelyä.

Kommentit

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

Jokipojat

24.11
K-Vantaa - Jokipojat
04.11
KeuPa HT - Jokipojat
5 - 2

IPK

24.11
IPK - TUTO
03.11
TUTO - IPK
1 - 3