Tiivis puolustus oli avauskohtaamisen keskiössä.

www.jphirvonen.net

IPK palaa rikospaikalle

Sarjajumboksi valahtaneelle IPK:lle Joensuun Mehtimäki toimi lokakuussa seurahistorian ensimmäisen Mestis-vierasvoiton paikkana. Onko tuolle illalle tyypillinen tiivis puolustuspeli jälleen iisalmelaisten mukana?

Jokipoikien marraskuinen alavire kääntyi positiiviseen suuntaan, kun lauantaisen retrotapahtuman päänäytös päättyi Jokipoikien 4−1-voittoon Espoo Unitedista. Esitys oli tasapainoisen vahva sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, mikä tuli helpotuksena kolmen ottelun tappioputkeen ajautuneelle ärjylaumalle.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen on lokakuun puolestavälistä, ja tuolloin Jokipojat takoi päätään IPK:n puolustukseen ja lainavahti Denis Godlaan toden teolla. IPK haki sarjapisteet ja historiallisen vierasvoiton maalein 0−2. Jokipojat loi kyllä tarvittavat paikat, mutta tiukka puolustus ajoi kotijoukkueen kulmiin. Joensuulaisille sama tapahtui KeuPaa vastaan.

− Sen jälkeen pelimme on muuttunut aika radikaalistikin. Tullaan samalla sapluunalla kuin pelattiin edellinen peli Espoota vastaan. Tiedämme miten IPK pelaa, joensuulaisten päävalmentaja Ari Aaltonen viittasi tiukkaan puolustuspeliin verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Aaltonen odottaa keskiviikosta luonteeltaan samankaltaista kamppailua.

− Ihme jos he muulla tavalla peliin tulevat. Ja nyt me se tiedetään. Meidän pelityyli oli silloin vielä erilainen. Ei oltu sitä vielä silloin tiedostettu. Se tuli KeuPa-pelin jälkeen silmille.

Tutut pakit matkaan

IPK:n orastava voittoputki taas katkesi tylysti, kun Joensuuhun samalla reissulla matkannut Espoo United ryöväsi Iisalmesta vierasvoiton lukemin 0−3. Iisalmelaisille ongelmia ovat tuoneet maalinteon tehokkuus ja haluttomuus esimerkiksi irtokiekkoihin mennessä. Ainoana valopilkkuna on toiminut Aleksi Hämäläisen, Aatu Hämäläisen ja Janne Katosalmen hyökkäystrio.

Keskiviikoksi IPK saa Jukureista mukaansa hyökkääjä Niko Laakkosen sekä vanhaan kotihalliinsa palaavat puolustajat Ville Hyvärinen ja Henri Auvinen. Hyvärinen edusti Jokipoikia kaudella 2011−2012, kun taas Auvinen piipahti Jokipojissa lainalla aiemmin tänä syksynä.

Loukkaantuneiden tupa on Jokipojilla Ossi Pellistä lukuun ottamatta tyhjä. Sairastelleen puolustaja Joni Murasen joukkue saa takaisin riveihinsä keskiviikoksi. Maalilla aloittaa vaihteeksi Juho Ratilainen.

Seuraa Heitä

Lauri Huhdanpää #92 | KeuPa HT

Hyökkääjä

Alkukaudesta jopa suvereenisti sarjan pistepörssiä hallinnut Huhdanpää on pelannut vaisun marraskuun. Kuudessa ottelussa vyölle on tullut vain yksi syöttöpinna, ja välillä mies on piipahtanut vilttiketjussa asti. IPK:n puolustuksen murtamiseen tarvittaisiin kiekkotaiturin apuja.

Damir Galin #91 | IPK

Puolustaja

Venäläispuolustajan koeaika alkaa lähestyä loppuaan. Galinista on ollut iso apu peruspuolustuksessa, mutta hyökkäyspään avut ovat jääneet lähes mitättömiksi.

Kommentit

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

Jokipojat

24.11
K-Vantaa - Jokipojat
04.11
KeuPa HT - Jokipojat
5 - 2

IPK

24.11
IPK - TUTO
03.11
TUTO - IPK
1 - 3