IPK:n kevätkunto kunnon testiin - taipuuko sarjakärki Kankaan montussa?

MESTIS / Ennakko
Jonatan Tanus jahtaa Mestiksen maaliennätystä. Lauantaina vastaan asettuu keskinäisissä otteluissa pahasti alakynnessä ollut IPK.
Kuva © Antti Varonen
IPK on valmentajanvaihdon ja Ainars Podzinsin tulon myötä äitynyt todelliseen lentoon. Karsintapaikan välttääkseen ryhtiliike tuli ehkä aavistuksen liian myöhään, mutta karsintoja ajatellen jälki on ollut vakuuttavaa. Lauantaina Iisalmeen saapuu perjantaina runkosarjan voiton varmistanut SaPKo. Onko pässilauman voitonnälkä tyydytetty runkosarjan voiton myötä, vai viekö SaPKo nimiinsä myös joukkueiden neljännen kohtaamisen?

Iisalmen Peli-Karhut lähtee lauantain koitokseen komeassa kolmen ottelun voittoputkessa. Maaottelutauon jälkeen joukkueen esitykset ovat olleet vakuuttavia, ja ainut tappio tuli juuri SaPKoa vastaan vieraissa, kun 2-0-johto suli pässilauman vahvan kolmannen erän myötä 2-4-tappioksi.

Janne Sinkkonen on tuonut joukkueeseen ennen kaikkea luisteluvoimaa, mikä näkyy harjoituksissa kasvaneena intensiteettinä ja luistelun lisääntymisenä. Tämä on tuonut tulosta kentällä ja karhulauma onkin pystynyt paremmin toteuttamaan pelisuunnitelmaansa kasvaneen pelinopeuden ansiosta.

Kun myös sairastuvalla olevista pelaajista suurin osa on pystynyt harjoittelemaan jo täysipainoisesti, on oletettavissa, että juuri perjantaina jatkosopimuksen IPK:n kanssa tehneellä Sinkkosella on entistä paremmat rakennuspalikat käytössään tuleviin otteluihin. Kokoonpanoon paluun tehnevät lauantaina ainakin Aleksi Hämäläinen ja Damir Galin.

Riittääkö nälkä loppuun asti?

Vierailija SaPKo on vienyt aikaisemmat kolme keskinäistä kohtaamista. Kaksi ensimmäistä kirjattiin pässipaidoille 6-0- ja 6-1-lukemin, eikä otteluiden voittajasta ollut kummallakaan kerralla epäselvyyttä avauskiekon pudottamisen jälkeen.

Helmikuun puolivälissä pelattu kolmas kohtaaminen oli sitä vastoin tasaisempi ja ottelu eteni kaksi ensimmäistä erää karhulauman johdossa. Kolmas erä oli kuitenkin täysin SaPKon, ja juuri helmikuun Mestis-pelaajaksi valitun Jonatan Tanuksen, joka takoi ottelussa uransa ensimmäisen Mestis-hattutempun.

Pässinutut ovat kiistatta lauantai-illan ennakkosuosikkeja, mutta IPK:n hyvät otteet viime peleissä ennakoivat SaPKolle vaikeaa iltaa. Iso kysymysmerkki on myös perjantaina varmistunut runkosarjan voitto, mikä voi näkyä joko positiivisesti tai negatiivisesti vieraiden pelaamisessa.

Ratkaisevassa roolissa on myös se, antaako SaPKo-käskyttäjä Pasi Räsänen runkosarjavoiton ratkettua lepoaikaa avainpelaajilleen, jotta joukkue olisi tuoreena tärkeiden pudotuspelien aikaan. Varmaa lienee ainakin se, että mikäli pelaajilla on pieniä kolhuja, ei näitä pelaajia kuormiteta turhaan runkosarjan lopun merkityksettömissä kamppailuissa.

SaPKon kannalta huojentava tosiasia on se, että juuri edellisessä IPK-kamppailussa vaarallisen näköisen viillon käteensä saanut Lassi Yrjölä on takaisin pelikunnossa ja torjui perjantaina runkosarjan voiton varmistaneen 3-2-jatkoaikavoiton.

Seuraa Heitä

Teemu Lepaus #75 |

Laitahyökkääjä

Lepaus on ollut kiistatta yksi kauden Mestis-ilmiöistä. Peliittoja vastaan voittomaali, ja helpottava sellainen. Potentiaali on yhä olemassa 60 pisteen rajan rikkomiseen.

Tuomas Tolonen #93 |

Maalivahti

Tolonen on ottanut maalivahtien keskinäisessä kampailussa IPK:n ykkösmaalivahdin paikan. Mieheltä tarvitaan huippuiltaa, mikäli IPK hamuaa pisteitä sarjakärjen kustannuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle