Kestääkö IPK:n kotitaika LeKin rynnistyksen?

MESTIS / Ennakko
IPK on poistunut kotikaukalostaan voittajana molemmissa kauden kotiotteluissaan. Hyvin sarjan aloittanut LeKi koittaa katkaista tätä hyvin alkanutta putkea.
Kuva © Antti Varonen
Hyvin kauden aloittanut LeKi suli perjantaina kolmannessa erässä Jokipoikien vieraana Joensuussa ja koki näin kauden ensimmäisen tappionsa. Lauantaina LeKi kohtaa vahvasti kotikaukalossaan esiintyneen Iisalmen Peli-Karhut, jotka lähtevät tavoittelemaan jo kauden kolmatta kotivoittoa.

Lauantaina Kankaan montussa nähdään kahden varsin pirteästi kautensa aloittaneen joukkueen kohtaaminen. Viime kauden karsintoja vastaan taistellut LeKi aloitti tällä kaudella uuden valmentajansa johdolla pelit voitokkaasti, mutta perjantaina Jokipojat kirivät kolmannessa erässä rinnalle ja ohi.

Iisalmen Peli-Karhut puolestaan on ollut vahva kotikaukalossa, eikä Hokki ja KeuPa ole pystyneen karhuluolassa horjuttamaan kotijoukkuetta. LeKin syysvire on kuitenkin ollut varsin korkealla, joten kotivoittojen putken venyttäminen kolmeen on entistä kovemman työn takana.

Hermokontrolli ratkaisee

IPK:n peli on toiminut kotiluolassa erinomaisesti. Viisikkopuolustus on ollut tiivistä muutamaa tilannetta lukuun ottamatta ja KeuPa pelissä aikaisemmin tuskaan tuottaneet lähdöt omasta päästä onnistuivat kerta toisensa jälkeen. Vaikeuksia karhunutuilla on ollut sitä vastoin tuomarilinjaan sopeutumisessa, sillä kotijoukkueen jäähyaition luukut ovat käyneet otteluissa kiivaaseen tahtiin.

Joukkueen kapteeni Otto Huttunen istui KeuPa pelissä kaikkiaan kolme kaksiminuuttista, ja yksi niistä toi vieraille taka-ajon aloittaneen 2-4-kavennuksen. Kapteeni johtaa esimerkillään ja vaikka Huttusen viimeinen jäähy perjantaina menee enemmän komeasti kuolevaa joutsenta esittäneen KeuPa hyökkääjän ansioksi, tulee turhat kakkoset karsia pelistä pois.

Kokoonpano lauantaille on IPK:n osalta vielä ainakin KalPa lainojen osalta arvoitus. Valmentaja Jukka Niiranen ennakoi, että lauantaina mennään mitä todennäköisimmin kokonaan omilla miehillä. Lähinnä Otto Leskisen pukeminen illan otteluun on mahdollisuuksien rajoissa. Omista miehistä varmuudella poissa on Jevgeni Fofanov, joka toipuu vielä loppuviikon lievästä loukkaantumisesta.

Löytävätkö tehot takaisin?

Perjantaina LeKi koki kauden ensimmäisen tappionsa Jokipokien vieraana. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää ja etenkin ottelun alkupuolisko oli oli eittämättä vieraiden hallussa. Tommi Välimaan epäonnistunut rankkari toisen erän alkupuoliskolla, tai muutaman muun toisen erän tekopaikan hyödyntäminen olisi kenties antanut Lekille tarvittavan edun, ja kausi olisi jatkunut tappioitta.

Ottelun loppua kohti joukkueen ote kuitenkin hiipui ja joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikalle nousseen Tappara-laina Tommi Peltosen maali jäi joukkueen ainokaiseksi. Lopullinen käännekohta perjantain ottelussa Jokipoikia vastaan oli viimeisen erän jäähyherkkyys.

LeKille vihellettiin erässä kolme kakkosta ja niistä ensimmäisellä Jokipojat pääsi tuulettamaan tasoitusosumaa. Vaikkei Jokipojat toistamiseen ylivoimalla onnistuneetkaan, käänsi alivoimat voimasuhteita kotijoukkueen suuntaan. Lauantaina Iisalmessa saattaakin paljon ratketa siihen, kumpi joukkueista pysyy pois jäähyaitiosta.

Seuraa Heitä

Janne Katosalmi #17 | IPK

Laitahyökkääjä

KalPasta paluun Peli-Karhuihin tehnyt nuori Janne Katosalmi on parantanut otteitaan harjoituspeleistä. Energinen nuorukainen teki KeuPa ottelussa hartiavoimin pyyteetöntä työtä joukkueen eteen.

Tommi Välimaa #72 |

Laitahyökkääjä

Fanien suosikiksi Ilveksessä noussut Välimaa teki tälle kaudelle paluun LeKin riveihin. Pisteitä mies ei ole tottunut tehtailemaan, mutta joukkueen eteen mies tekee hartiavoimin työtä. Saako mies sekoitettua IPK:n pelipaletin lauantai-iltana?

» Lähetä palautetta toimitukselle