Jatkuuko KeuPan hyvä vire karhulauman vieraana

MESTIS / Ennakko
KeuPalla riitti töitä maalinsa edustalla viime veirailulla Iisalmessa. Nyt joukkue on voittoputkessa ja halu sen jatkamiseen on kova.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut ja KeuPa ovat kauden mittaan kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla yläsavolaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajina. Keskiviikkona asetelmat ovat kuitenkin hienoisesti vieraiden puolella, sillä KeuPa porskuttaa tukevassa neljän ottelun voittoputkessa, kun taas karhulauma koki viikonloppuna kaksi kirvelevää tappiota.

IPK lähtee sen kannalta tärkeään peliin siipirikkona. Pitkäaikaispotilaan Otto Huttusen lisäksi kokoonpanosta puuttuvat ykköskentän maalilinko Janne katosalmi, Jere Savolainen ja Jaakko Heiskanen. Kolmikkoa odotellaan takaisin tosipeleihin heti ensi vuoden puolella.

Apua loukkaantumissumaan tuo puolestaan KalPan A-nuorista lainalle saapuva 19-vuotias hyökkääjä Tatu Kokkola, joka on saalistanut 24 A-nuorten ottelussa komeat pisteet 7+19. Liigavauhtia nuorukainen on päässyt kokeilemaan yhden pelin verran ilman tehomerkintöjä.

Myös koeajalla IPK:n takalinjoilla luutineen Damir Galinin jatkaminen karhupaidoissa on varmistunut, joten isokokoinen venäläinen nähdään Kankaan montussa koko loppukauden ajan. Miehen vahvuudet ovat olleet nimenomaan puolustuspelissä, mutta potentiaalia rohkeampaan hyökkäyspeliinkin löytyy.

Nukahduksiin ei ole varaa

KeuPa tulee taatusti nälkäisenä keskiviikkoiltaan jatkamaan voittokulkuaan. Hampaankolossa on vielä edellinen Iisalmen kohtaaminen, jossa heikko toinen erä KeuPalta päästi kotijoukkueen helposti karkumatkalle. Toisaalta Adam Zborilin harhasyötöstä KeuPa pääsi kolmannessa vielä maalin päähän ja taistelemaan pisteistä.

Edellisellä Iisalmen vierailulla KeuPan hahmo oli eittämättä Lukko-laina Roni Sevänen, joka pakin tontilta pyöritti peliä mallikkaasti. Seväsen lisäksi tehoja voitaneen odottaa joukkueen sisäistä pistepörssiä johtavalta Samuel Saloselta (10+18) ja Aki Kangasmäeltä, joka on iskenyt kahdessa viime ottelussa neljä maalia. Kangasmäki saapui Keuruulle vasta marraskuussa Hokista, mutta on sen jälkeen ollut varsin tehokas. Yhdeksässä ottelussa on syntynyt yhtä monta tehopistettä (5+4).

Seuraa Heitä

Tatu Kokkola #20 |

Keskushyökkääjä

Nuori Kokkola saapuu KalPan A-nuorista helpottamaan IPK:n hyökkääjäpulaa. Miten tehokkaasti nuorissa esiintyneen nuorukaisen taidot riittävät miesten peleihin?

Aki Kangasmäki #47 |

Hyökkääjä

Kangasmäki on löytänyt pelinsä Keuruulle saapumisensa myötä. Onko Kangasmäki se ase, jolla KeuPa ottaa ensimmäiset pisteensä karhulaumalta?

» Lähetä palautetta toimitukselle