Maalivahtipeli tulee olemaan isossa roolissa lauantaina. Antti Leskinen on ollut parissa viime pelissä lepovuorossa. Nähdäänkö mies taas lauantaina IPK-maalilla

Antti Varonen

Jokipojat valmiita ryöstöretkelle Kankaan montun kapeaan kaukaloon

Lauantaina Iisalmen Kankaan montussa kohtaa kaksi viimeisessä pelissään Kajaanin Hokin kohdannutta joukkuetta. IPK hävisi tutun surullisen vieraspelikaavansa mukaan 4-1 keskiviikkona, kun taas sarjakolmosena porskuttava Jokipojat nappasi perjantai-illassa 3-2 voiton.

Jokipojat lähtevät lauantain peliin todellisessa pintaliidossa. Viidestä viimeisestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä, eikä tappiota koko kaudella ole tullut kahta enempää. Myös pistepörssissä Jokipoikien iskukyky näkyy, sillä pörssikärkenä komeilee susipaitojen Lauri Huhdanpää (2+13) ja pörssikolmosena Oula Uski (4+9).

Kotijoukkue IPK:n kausi on sitä vastoin ollut yhtä vuoristorataa. Kankaan montusta ilman pisteitä ovat joutuneet poistumaan SaPKoa lukuun ottamatta kaikki siellä vierailleet, mutta vieraissa pistepussi ammottaa vielä tyhjyyttään vain neljällä tehdyllä maalilla.

Kestääkö kotitaika?

Karhulauman mahdollisuudet lauantai-illassa perustuvat pitkälti kotikaukaloon ja sen loistavaan yleisöön. Mikäli joukkue saa kotihurmoksensa päälle, ei väsymys paina ja Jokipojille tulee kiire ahnaasti karvaavan IPK:n pihdeissä. Tässä kotiluolassa ollaan aikaisemminkin onnistuttu, joten mahdollisuuksia joukkueella on.

Pikkuhiljaa myös joukkueen sisältä pitäisi löytyä se terävin kärki, joka kantaa maalintekovastuuta etenkin niinä vaikeina hetkinä. Nyt Juha Virtasen maagisia syöttöjä ja Adam Zborilin ja Aatu Hämäläisen viimeistelyjä ollaan saatu vielä turhaan odottaa.

Vain viisi ylivoimamaalia on myös saldo, joka pistää mietteliääksi. Karhulauma syyllistyykin aivan liian usein vastuun siirtelyyn, eikä hyvien ylivoimamyllyjen päätteeksi tahdo löytyä sitä joka on valmis lyömään lopullisen naulan arkkuun.

Jukuri-lainoista Ilkka Vaarasuolta ja Joonas Valkoselta odotetaan myös keskiviikkoa isompaa roolia karhupuolustuksessa. Kumpikaan ei Hokki-pelissä noussut sille tasolle mille valmennusjohto varmaan miesten odotti pystyvän. Pelaamattomuus saattaa olla tähän yksi selittävä tekijä.

Mitään ei saa ilmaiseksi

Jokipojat lähtee lauantai-iltaan selkeinä suosikkeina. sarjakolmonen on nakuttanut sarjassa toiseksi eniten maaleja 38 kappaletta. joukkueen maalipörssiä johtavat Jesse Paukku ja Joonas Larinmaa, jotka ovat nakutelleet viisi häkkiä mieheen. Joukkueen vahvuus on kuitenkin materiaalin laajuus, sillä peräti 16 pelaajaa on kirjauttanut jo nimensä maalintekijöiden joukkoon.
Maalilla illan ottelussa aloittanee nuori Juho Ratilainen. Ajokortti-ikään ennättänyt nuorukainen on pelannut neljässä runkosarjaottelussa vakuuttavalla yli 92 torjuntaprosentilla. Nuorukainen onkin haastanut Samuel Jukurin ykkösmaalivahdin paikan jo aivan tosissaan.

Perjantaina pelanneena Jokipojilla on lauantain kamppailuun huomattavasti vähemmän palautumisaikaa, kuin keskiviikkona kamppailunsa hävinneellä Peli-Karhuilla. Tämä ei saisi näkyä jalkanopeudessa, sillä kotonaan IPK ei tule vauhdista tinkimään.

Seuraa Heitä

Juho Ratilainen #1 | K-Vantaa

Maalivahti

Nuori veskari on noussut jo tasaväkiseksi kilpailijaksi Samuel Jukurille ykkösvahdin paikasta.

Anton Kokkonen #16 | IPK

Puolustaja

Miehellä oli vaikeuksia sopeutua uuteen sarjatasoon ja puolustavampaan rooliin. Kokkonen on päässyt pikku hiljaa sinuiksi uuden pelityylin kanssa ja on ottamassa isompaa roolia karhulauman peräpäässä.

Kommentit

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

IPK

24.11
IPK - TUTO
03.11
TUTO - IPK
1 - 3

Jokipojat

24.11
K-Vantaa - Jokipojat
04.11
KeuPa HT - Jokipojat
5 - 2