IPK on ollut vaikea vastus Jokipojille. Nyt Jokipojilla on mahdollisuus napata toinen voitto Kankaan montusta.

www.jphirvonen.net

Jokipojat hamuaa kotietua, Peli-Karhut virettä karsintoihin

Perjantaina Iisalmessa kohtaavat Itä-Suomen joukkueet, kun Peli-Karhut saa vastaansa Jokipojat. IPK hakee enää vain virettä kevään karsintoja silmällä pitäen, mutta kuudentena oleva Jokipojat hamuaa vielä neljän sakkiin ja kotietua pudotuspeleihin.

Siirtoajan umpeutuessa keskiviikkona IPK haki markkinoilta vielä viimeiseen hetkeen asti vahvistuksia kevättä silmällä pitäen. Iisalmelaisten vahvistusten metsästys onnistui siinä mielessä, että molemmat Jukurit-lainat Ville Leskinen ja Henri Auvinen jatkavat karhupaidoissa loppukauden, vaikka etenkin Leskistä oltiin jo viemässä paikkaamaan Jukurien loukkaantumisia.

Lisäksi siirtomarkkinoilta verkkoon ui latvialainen Ainars Podzins, jonka toivotaan tuovan tehokkuutta maalintekoon. Lisäksi joukkue kartoitti tiettävästi mahdollista vahvistusta maalivahtiosastolle, ja käytävähuhuissa kerrottiin joukkueen tavoitelleen tällä kaudella todellisen kiertolaisen elämää viettäneen Jere Myllyniemen palveluja. Miehen sopimus HIFK:n kanssa katkaisi kuitenkin näiltä huhuilta siivet.

Jokipojat oli siirtomarkkinoilla sitä vastoin maltillinen, sillä joukkueen vahvuuteen uutena juuri ennen siirtorajan umpeutumista saapui vain maalivahti Jonathan Iilahti, joka alkukaudella pelasi kolme ottelua MODOn paidassa.

Pelikirja uusiksi

Mestiksen maaottelutauon aikana IPK:n käskijä Janne Sinkkonen on nyt saanut rauhassa muokata joukkuettaan haluamaansa suuntaan. Lienee odotettavissa, että karhulauma esiintyykin tauon jälkeen varsin uudistuneella ilmeellä, jossa näkyy entistä selvemmin uuden valmentajan kädenjälki.

Mitä todennäköisemmin mahdollinen joukkueen herääminen ja kaksi kärkiketjua rakentuvat kuten aikaisemminkin Juha Virtasen ja Aatu Hämäläisen ympärille. Ainars Podzins saanee tilaisuutensa jommankumman herran viereltä.

Muita mahdollisia tehokenttiin istutettavia pelaajia ovat Janne Katosalmi, Robert Locans ja Ville Leskinen. Adam Zborilin näytönpaikat kärkiketjuissa sitä vastoin saattavat olla jo käytetty.

Tauko tuli tarpeeseen

Vaikka Jokipojat taistelee vielä kotiedustakin, ovat viimeiset pelit sujuneet mollivoittoisesti. Viisi viimeistä ottelua ovat päättyneet joukkueen tappioon, ja otteissa on ollut väsymyksen tai jopa luovuttamisen merkkejä. Tauko tulikin myös Jokipojille sopivaan saumaan, ja joukkue on harjoitellut hyvin ja lähtee takuulla tuoreena IPK:n kimppuun.

− Treeneissä ollaan haettu hyvän tekemisen kautta hyvä fiilis. Saadaan tekemisen meininki joukkueeseen. Joukkue on tällä hetkellä hyvässä tilassa. Ollaan valmiina perjantaina, Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen lupaa verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Ongelmia Jokipojille tuottaa se, että joukkueen sairastupaa miehittää perjantaina kaksi joukkueen eniten maaleja tehnyttä pelaajaa, kun laitahyökkääjät Joonas Larinmaa ja Nico Friman ovat poissa.

− Friman on ollut harjoituksissa, mutta hän ei vielä tänä viikonloppuna pelaa. Larinmaa on varmasti runkosarjan poissa. Harmin paikka. Jääkiekon eläminen on tämmöistä, Ahonen harmittelee.

Luvassa lieneekin tasainen ottelu. IPK on ollut Jokipojille vaikea vastus, sillä se vei nimiinsä molemmat Mehtimäellä pelatut kamppaillut. Iisalmessa sitä vastoin Jokipojat oli aiemmin vahvempi.

Perjantai aloittaa molemmilla joukkueilla härkäviikot, sillä seuraavan yhdeksän päivän aikana joukkueet pelaavat viisi ottelua.

Seuraa Heitä

Lauri Huhdanpää #92 | KeuPa HT

Hyökkääjä

Huhdanpää on tehnyt kovaa tulokaskautta ja kamppailee jopa vuoden tulokkaan tittelissä. Ennen taukoa mies tarjoili tehot 0+2 tappiollisessa Hermes-kamppailussa.

Ainars Podzins # |

Hyökkääjä

Latvialainen on viettänyt viimevuosina kiertue-elämää. KHL:ssäkin esiintyneen laiturin toivotaan olevan vastaus IPK:n maalinteko-ongelmiin.

Kommentit

Loukkaantuneet