IPK hakee revanssia nyt Espoon kustannuksella

MESTIS / Ennakko
IPK hakee perjantaina kolmatta voittoa putkeen. Tämä olisi ensimmäinen kolmen voiton putki joukkueelle Mestiksessä.
Kuva © Janne Falck
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Iisalmen Peli-Karhut hävisivät Espoo Unitedille laadukkaan kiekkokamppailun jälkeen niukasti 0-1. Nyt kotikentällään karhupaidat lähtevät kääntämään asetelmia omaksi eduksi. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Espoo on hävinnyt viidestä viime pelistään vain yhden.

IPK puolusti keskiviikkona sarjapisteet Jyväskylästä oltuaan kaksi erää todellisessa pinteessä omassa päässään. Antti Leskisen unelmailta maalilla ja uhrautuva viisikkopuolustus siivitti joukkueen kuitenkin voittoon ja kun alla on myös lauantainen Hokki voitto, hakee karhulauma perjantaina kolmatta perättäistä voittoaan.

Alkukauden pahnanpohjimmaisena sarjassa tuskaillut United on saanut peliään uomiinsa. Joukkue onkin noussut jo pisteen päähän yhdentenätoista majailevasta IPK:sta, mutta sillä on kolme peliä vähemmän pelattuna. Kotijoukkue tarvitseekin ottelusta voiton, jottei vierailija lähde karkumatkalle.

Puolustus pitää

Vaikka IPK:lle on sarjassa tehty kolmanneksi eniten maaleja (70), on joukkueen puolustuspeli ollut viime peleissä ihailtavaa. Kun etenkin ketju Aatu Hämäläinen, Aleksi Hämäläinen ja Janne Katosalmi ovat löytäneet pikkuhiljaa yhteistä säveltä alkaa tulostakin syntyä.
Maalivahtiosastolla Antti Leskinen on viime pelien otteillaan alkanut lunastaa joukkueessa ykkösmaalivahdin paikkaa, vaikka Tuomas Tolosen otteissa ei niin ikään ole ollut isompia moitteita.
Samuli Piipponen on lainapelaajana tuonut puolestaan leveyttä loukkaantumisten vaivaamaan karhupuolustukseen, mutta se onko mies IPK:n käytössä perjantaina on vielä arvailujen varassa. Myös Janne Pälveen paluu karhupaitaan on lähellä ja voi olla mahdollista, että mies nähdään jäällä jo perjantaina.

Uomalalle jatkoa Espooseen

Vierailija Espoo United tulee perjantaina vieraisille varsin hyvä putki alla. Tosin kaksi edellistä ottelua on joukkueelta mennyt voittolaukauksille asti. Niistä jälkimmäisen TUTOa vastaan se pystyi myös kääntämään voitoksi.

TUTO peli oli muutenkin joukkueelle kaksijakoinen. EU vei peliä ensimmäisen erän mielin määrin, mutta turkulaiset hallitsivat etenkin viisi vs. viisi peliä kaksi viimeistä erää.

Myös uutiset joukkueen pelaajarintamalta ovat kaksijakoiset. Molemmissa TUTO ottelun varsinaisen peliajan maaleissa mukana ollut Oskari Uomala solmi joukkueen kanssa uuden kolmivuotisen jatkosopimuksen, mutta toisaalta Sebastian Mobergin loukkaantuminen voi tietää hankaluuksia jatkossa. Maalilla jatkanee hyvin esiintynyt Rasmus Tirronen.

Seuraa Heitä

Aleksi Hämäläinen #80 |

Keskushyökkääjä

Janne Katosalmen ja velipoikansa Aatun kanssa nuorempi Hämäläisten veljeksistä on päässyt hyvään lentoon. Mies kunnostautuu eritoten syöttäjänä.

Oskari Uomala #13 |

Keskushyökkääjä

Oumala teki juuri kolmen vuoden sopimuksen Espoo Unitedin kanssa. Mestiksen lisäksi nuorukainen on käynyt nakuttelemassa nuorten SM-liigassa maaleja lähes piste per peli tahtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle