Löysäileekö TUTO Kajaanissa ja päästää linnapaidat pälkähästä?

MESTIS / Ennakko
Risto Mattila on ollut yksi Hokin kantavista voimista.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokki lähtee saalistamaan tärkeitä pisteitä TUTOa vastaan välttääkseen karsintasarjan. Linnapaidat hävisivät voittolaukausten perjantaisen ottelunsa KeuPaa vastaan. TUTO sen sijaan onnistui Rovaniemellä voittamaan RoKin jatkoajalla 5-4-loppulukemilla.

Karsintapeikko jyllää Hokki-leirissä todella vahvana. Keuruulta ei irronnut Kajaaniin yhtä pistettä enempää, vaikka se yksi ainoa pistekin on tällä hetkellä tärkeä linnapaidoille. Erittäin tasaisessa ottelussa Hokin ainoasta maalista vastasi Timo Hiltunen

Kajaanilaiset saivat luotua ajoittain hyvää painetta KeuPa-päätyyn, mutta koko kauden peliä haitannut tehottomuus oli jälleen riesana. Toki vähättelemättä keuruulaisten maalivahdin Roope Urpolahden hyviä otteita. 

Hokki, JYP-Akatemia ja IPK ovat tällä hetkellä joutumassa karsimaan ensi kauden sarjapaikasta Mestiksessä. Kajaanilaisten kannalta tärkeää on oman ottelun lisäksi IPK:n ja RoKin lauantain kohtaaminen, sillä iisalmelaisten voittaessa ja linnapaitojen voittaessa Hokki varmistaisi sarjapaikkansa.

Hokki-hyökkääjä Pasi Kouvalainen loukkasi itseään Keuruulla, joten hänen pelaamisestaan Kajaanissa ei ole täyttä varmuutta.

TUTOlla ei passaa löysäillä tai pelata huolimattomasti

Turkulaiset ovat varmistaneet hyvän aikaa sitten runkosarjan kakkossijan, jonka jälkeen pelillinen into on hieman laskenut. Jos Hokilla osuu lauantaina hyvä päivä eteen, Miika Elomon luotsaaman joukkueen täytyy olla hereillä.

Toki pelaajat alkavat jo miettiä pian käynnistyviä pudotuspelejä, ja lataamaan akkuja niitä varten. Sittenhän ne kovimmat ja tärkeimmät pelit alkavat sekä vastassa ovat kauden kovimmat joukkueet. 

Pari viikkoa sitten tällä hetkellä karsintaviivan alapuolella majaileva JYP-Akatemia onnistui nappaamaan täyden pistepotin Kupittaalta, jolloin turkulaisten pelaaminen oli erittäin huolimatonta ja tehotonta.

Tämä ei todellakaan saa toistua Kajaanissa, tai varsinkaan pudotuspeleissä, sillä TUTOn täytyy olla hereillä koko ajan. Vieraiden täytyy olla hereillä pelin alusta alkaen, joka ei ole viime aikoina oikein toteutunut. Joukkue on kuitenkin kammennut itsensä takaisin peliin mukaan kahdessa seuraavassa erässä.

TUTO ollut Hokille vaikea vastus tällä kaudella

Kaikki keskinäiset ottelut ovat menneet turkulaisten nimiin. Kerran Kajaanissa ja kaksi kertaa Kupittaalla. Vimpelinlaaksossa 1-3, Kupittaalla voittolaukausten jälkeen 5-4 ja viimeisimpänä 5-2. Kajaanilaisten täytyy onnistua karistamaan TUTO-peikko, jotta joukkue pystyisi välttämään karsinnat.

Seuraa Heitä

Timo Hiltunen #28 |

Laitahyökkääjä

Hiltunen onnistui perjantaina iskemään Hokin ainoan maalin, ja mies oli muutenkin hyvässä pelivireessä.

Kalle Valtola #8 | Mora IK

Puolustaja

21-vuotias TPS-kasvatti iski RoKia vastaan tehot 2+1 ja vastasi myös voittolaukauskilpailussa TUTOn voittomaalista.

» Lähetä palautetta toimitukselle