Kajaanissa kajahtaa perjantai-iltana

MESTIS / Ennakko
Arttu Niskakankaalla on varmasti näyttöhaluja viime kauden seuraansa vastaan.
Kuva © Jani Maukonen
Kajaanin jäähallissa pelataan perjantai-iltana mielenkiintoinen koitos, kun niukka Jukurit-voitto takataskussaan otteluun lähtevä Hokki pyrkii nappaamaan seuraavan päänahan TUTOsta. Vieraspeliviikonloppunsa starttaavilla turkulaisilla taas on kasvojenpesun paikka keskiviikon ala-arvoisen esityksen jäljiltä.

Perjantai-illan jääkiekkojännärissä toisensa kohtaavat nousuvireinen Kajaanin Hokki ja kärkipelaajiensa sairastelusta kärsinyt TUTO Hockey. Kajaanilaiset lähtevät otteluun lievänä ennakkosuosikkina voitettuaan viime kierroksella Mikkelin Jukurit. TUTO on sen sijaan kärsinyt ailahtelevaisista pelisuorituksista, mistä viimeisimpänä osoituksena toimii penkin alle mennyt kotipeli LeKiä vastaan.

Paniikkia turkulaisilla ei kuitenkaan ole, sillä TUTO majailee toistaiseksi sarjataulukon kolmannella sijalla. Tämä voi tosin muuttua jo perjantaina, sillä linnapaidat siirtyisivät voitolla ohi vierasjoukkueen.

– Sieltä tulee vastaan joukkue, joka pelaa hyvää ja kurinalaista viisikkopeliä. Lisäksi siellä on useampi taitava yksilö. Hyvä joukkue kaiken kaikkiaan, niin kuin kaikki joukkueet tässä sarjassa, kuvailee Hokki-luotsi Petri Mattila seuran verkkosivuilla.

Viime aikoina Hokin riveistä on löytynyt onnistujia laajalta rintamalta ja varsinkin gallipari Anthony Guttig -Teddy Da Costa on saanut rumaa jälkeä aikaan vastustajan päädyssä. Myöskään kajaanilaisten ykköstorjuja Teemu Seppäsen otteissa ei ole ollut pahemmin moitittavaa, vaikkei torjuntaprosentti miestä vielä tässä vaiheessa kautta Mestiksen terävimpään kärkeen osoitakaan. Hokin kokoonpanoon ei liene odotettavissa suuria muutoksia viime ottelusta.

TUTOa ovat taas vaivanneet kärkihyökkääjien poissaolot. Viime ottelussa varsinaissuomalaisten riveistä puuttui kaksi keskushyökkääjää, kun Ville-Vesa Vainiola ja Tuukka Pulliainen olivat sairastuvalla. Tämä ei ole voinut olla näkymättä joukkueen pelisuorituksissa, vaikkakin hyökkääjävajetta paikkaamaan hankittu Eetu Koski esitti pirteitä otteita keskiviikon debyytissään.

Maalin suulla nuori Kimmo Meriläinen on tuurannut hienosti Tommi Virtasta, mutta tervehtynyt ykkösvahti palannee jälleen veräjälle Kajaanissa.

Tulevasta ottelusta on odotettavissa tiukka ja pienin marginaalein ratkeava yhteenotto. Paljon on kiinni siitä, millaisella miehityksellä vierasjoukkue TUTO pääsee matkaamaan pohjoiseen. Nähtäväksi jää myös, alkaako viime kauden Kupittaalla kiekkoillut hyökkääjä Arttu Niskakangas kirimään pistetilastoaan maalien osalta (1+6).

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Ranskalaishyökkääjä nakutti keskiviikon ottelussa täyden kypärätempun. Joko gallian kukolle koittaa kuivempi aika?

Eetu Koski #63 |

Keskushyökkääjä

Lukosta lainalle saapunut hyökkääjä oli peliesityksillään yksi keskiviikon LeKi-ottelun ainoista positiivisita asioista. Nostavatko muutamat yhteisharjoitukset TUTOn kanssa miehen vielä paremmalle tasolle?

» Lähetä palautetta toimitukselle