Pikkuleijonat Hokin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Hokki saa sunnuntaiseen kotiotteluunsa vieraakseen Hannu Aravirran luotsaaman alle 20-vuotiaiden maajoukkueen. Kotikisoihin valmistuvat pikkuleijonat kohtaavat Hokin kauden neljännessä ottelussaan. Varsinkin Hokille ottelu on tärkeä, kolmen ottelun tappioputki olisi jo syytä saada poikki.

Kajaanilaisella kiekkoyleisöllä on sunnuntaina ainutlaatuinen tilaisuus nähdä maajoukkuetason jääkiekkoilua kun vuodenvaihteen kotikisoihin valmistautuva Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtaa Hokin Mestiksen runkosarjan ottelussa. HIFK-valmentaja Hannu Aravirran valmentama pikkuleijonalauma vierailee kerran jokaisen mestisjoukkueen kotihallissa ennen MM-kotikisoja. Otteluista saatavat pisteet merkataan normaalisti sarjataulukkoon.

Hokin valmentaja Vladimir Kolek on tyytyväinen mestisjoukkueiden mahdollisuuksista pelata nuorten maajoukkuetta vastaan.

- Vaikka se on vain yksi peli koko kaudesta, on se pelaajille tärkeä kokemuksena. Nuoret leijonat ovat kovia luistelemaan ja liikkuvuus on varmasti omaa luokkaansa. Maajoukkuetta vastaan pelatessa on hyvä antaa positiivinen potku itsetunnolle ja odotan että koko joukkue pistää parastaan kuten muissakin peleissä.

Pikkuleijonien käskyttäjä Aravirta on ollut tyytyväinen kolmeen edelliseen mestisjoukkueita vastaan käytyyn otteluun. Aravirran mukaan taso peleissä on ollut hyvä ja vastustajat ovat pelanneet valmista peliä puhtaasti ja kovaa.

Sunnuntaina Kajaaniin saapuvassa maajoukkueessa on pelaajia 15 eri seurasta. Maanantaina samainen maajoukkue matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi, ja silloin joukkueeseen liittyy myös Hokin 20-vuotias puolustaja Niko Suoraniemi. Kolek on luonnollisesti tyytyväinen suojattinsa maajoukkuevalinnasta.

- Se on todella hieno juttu, Kolek toteaa.

Kolek on myös tyytyväinen kapteeni Kimmo Hapon kuntoutumisesta. Hapon nilkka kestää pelaamisen jo sunnuntaisessa ottelussa ja mies on harjoitellut täysipainotteisesti joukkueen mukana keskiviikosta lähtien.

Hokki jo lähes pakkovoiton edessä

Kolme peräkkäistä otteluaan hävinnyt Hokki alkaa olla jo pakkovoiton edessä. Huonosti joukkue ei missään nimessä ole pelannut, päinvastoin. Esimerkiksi viime viikonlopun vierasotteluissaan Hokki jätti tappioista huolimatta erittäin hyvän kuvan pelistään. Kauden neljästä tappiosta kolme on tullut yhden maalin erolla joten vähänkään paremmalla tuurilla joukkueella olisi paljon enemmän pisteitä. Kun kiekot alkavat pomppia vastustajien maaliin, Hokki on paha vastus kenelle tahansa.

Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen ei ole aivan tyytyväinen kuuden ensimmäisen ottelun antiin. Tavoitteisiin ei aivan ylletty, mutta koko joukkue saa varauksettoman tuen managerilta.

- Ehkä se rupeama oli liian rankka ja väsymyskin alkoi jo painamaan, mutta nyt on tehty viikko rauhallisesti töitä onnistumisen eteen. Luotan koko joukkueeseen ihan täysillä.

- Se on tämmöistä, että välillä tulee putkea suuntaan jos toiseenkin, mutta se kuuluu kuvioon. Nöyryyttä pitää välillä hakea vaikeammankin kautta, Hakkarainen jatkaa.

Löytyykö Silvanderille korvaajaa?

Hokin tämän kauden ehdoton tehomies ja koko Mestiksen pistepörssiä tehoilla 6+1 johtava Juha Silvander on sunnuntaina poissa Hokin kokoonpanosta henkilökohtaisten syiden takia. Maalinteko on ollut lähestulkoon kokonaan Silvanderin harteilla, joten uusien miesten on nyt otettava lisää vastuuta maalinteosta. Valmentaja Kolek odottaakin vastuunottoa muilta pelaajilta.

- Siinä on paikka näyttää, miten peli sujuu suuremmalla vastuulla.

Joukkue on päässyt viikon pelitauon aikana paneutumaan edellisten otteluiden ongelmiin.

- Syötön vastaanottoa ja maalintekoa olemme harjoitelleet. Kolme edellistä peliä hävisimme,
vaikka peli oli hallussamme ja joukkue pelasi hyvin. Keskittyminen maalintekoon herpaantui ja vaikka paikkoja oli, ei kiekkoa saatu maaliin. Noita pelejä ei jäädä liikaa miettimään, nyt on edessä keskittyminen seuraavaan peliin, Kolek kertoo.

Miten on pelattu?

Nuorten maajoukkue on pelannut ennen Kajaanin ottelua kolme peliä. Pikkuleijonat avasivat Mestisotteluiden sarjansa Vantaalla viime kauden hopeajoukkue Kiekko-Vantaata vastaan. 5-1 -tappioon päättyneen ottelun jälkeen Aravirta joukkoineen on vieraillut myös Kirkkonummella Salamoiden vieraana (4-5 -jatkoaikavoitto) sekä Järvenpäässä Haukkojen kotiluolassa (tappio 3-1 -lukemin).

Hokin runkosarja alkoi puhtaalla 3-0 -voitolla Kokkolan Hermestä vastaan. Kauden vierasotteluavauksessa Sport vei pisteet Vaasassa maalein 7-6. Seuraava kotiottelu Haukkoja vastaan päättyi Hokin 5-4 -voittoon, mutta sen jälkeen joukkue on joutunut kolmen pelin tappioputkeen. Takkiin on tullut niin KooKoo:ta vastaan Kajaanissa (1-2) kuin viime viikonlopun vieraskiertueellakin Turussa (2-1) ja Forssassa (4-3). Huonosti ei Hokki tappioista huolimatta ole pelannut. Vähän tuuria mukaan, ja pistepotti karttuu jälleen sunnuntai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle